11.9.2010
(HoH)

Starší dorostenci vyhráli v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Třetí výhru v nové sezoně si připsali starší dorostenci. Ve 4. Extraligovém kole dokázali vyhrát 3:1 v Mladé Boleslavi. Dva kanadské body si v dresu Východočechů připsali Adam Chmelař a Ondřej Starý.

Extraliga staršího dorostu, 4. kolo, sobota 11.9.2010, Metrostav Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

1:3
0:2, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 21:25 Marek (Bičiště) – 3:15 Chmelař (Starý), 14:25 Moučka (Chmelař, Škvor), 38:52 Březina (Starý). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Žídek (od 24. Záhora). Vyloučení: 7:9, navíc Semirád (Mladá Boleslav) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 64. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Mladá Boleslav: Novák – Budín, Chalupa, Valentík, Bartoš, Holada, Serbus – Protivný, Kalfiřt, Hyka – Štěpánek, Marek, Bičiště – Semirád, Hloušek, Brandejský – Ficek.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Rychlík, Starý, Škvor, Voženílek, Pilný, Mládek, Petira, Fridrich – Zahaluk, Moučka, Chmelař – Vachutka, Březina, Schneider – Meitský, Bureš, Řezníček – Moravec, Havel, Poulíček.

Komentář

Už úvodní minuty zápasu naznačovaly, že se bude hrát vyrovnaný hokej – alespoň co se standardního počtu hráčů na ledě týká. Pardubice totiž ve čtvrté minutě dostaly početní výhodu, kterou využil střelou z pravého kruhu kapitán Adam Chmelař – 0:1.

Boleslavští si první přesilovku zahráli o pět minut později. I přes mocné dobývání Langamerovy svatyně se jim však vyrovnat nepodařilo. Domácí na nic nečekali a pokračovali v aktivní hře. Závar před pardubickou brankou řešil na poslední chvíli faulem Vachutka.

Boleslavští mladíci ale proti čtyřem hráčům soupeře nic nevymysleli a tak záhy opět inkasovali. Tentokrát z prostoru levého kruhu pro vhazování pálil Patrik Moučka. Puk s cinknutím o tyč zapadl za záda bezmocného Nováka – 0:2.

Ze druhé třetiny se odehrálo jen pár sekund a Boleslav šla opět do čtyřech. Byli to však domácí, kteří se mohli radovat. Marek sice uháněl osamocený na bránu soupeře, ale brankář Langhamer si včas povyjel, položil se na led a vystrčil před sebe hůl ve snaze vypíchnout soupeři puk. Už to vypadalo, že se mu to podaří, jenže gumový neposeda se po gólmanově holi svezl až za jeho záda, kde už číhal Ladislav Marek, který by si před doklepnutím kotouče do prázdné brány ještě mohl skočit na kávu – 1:2.

Zhruba osmiminutovou pauzu znamenalo zranění čárového rozhodčího Žídka, jenž musel po střetu s hráči u mantinelu opustit hrací plochu. Jeho pozici zaujal Michal Záhora. Téměř vzápětí přišel, jak se později ukázalo, klíčový okamžik utkání. Boleslav hrála bezmála minutu trvající dvojnásobnou přesilovou hru, kterou však Pardubice přečkaly bez újmy. Kdo nevystřelí, nedá gól – o pravdivosti tohoto výroku se mohli domácí poněkolikáté přesvědčit. V další přesilové hře se totiž ani nedokázali dostat do soupeřova obranného pásma.

Řada tedy byla na Pardubických. Při hře čtyři na čtyři se po kombinaci v rohu dostal před bránu David Březina, jemuž ke vstřelení branky na 1:3 stačilo minimum prostoru.

Plány domácích na teoretické korigování stavu zůstaly opravdu jen teorií. Zdálo se, jako by se jim dopředu ani nechtělo. Pravdou ale je, že hosté z Pardubic jim to svým důrazem při bránění příliš nedovolovali. Domácí se sice viditelně snažili o střelbu – v 50. minutě to zkoušeli Hloušek, Kalfiřt či Hyka – veškerá snaha však končila ve výstroji brankáře Langhamera.

Kdo čekal na závěrečný tlak Boleslavi, nedočkal se. Místo toho útočili hosté. Usadili se v útočné třetině a hráli přesně to, co potřebovali. Nedali se rozhodit ani závěrečnou dvojitou power play šest na čtyři a tak si z Pojizeří odvážejí tři body.

Ohlasy po utkání

Petr Zbíral (BK Mladá Boleslav): „V první polovině utkání nás srazily dvě obrovské individuální chyby. Myslím si ale, že v druhé polovině utkání jsme byli o chlup lepší. Snaha byla, měli jsme větší počet střel, problém ale byl dát gól. Bohužel to nevyšlo. Jinak to podle mě bylo vyrovnané utkání, jeden bod jsme si zasloužili.“

Jiří Fibiger (HC Eaton Pardubice): „Zápas byl naprosto vyrovnaný. Myslím si, že na obou stranách rozhodovaly chyby jednotlivců. Tihle kluci jsou schopní odehrát tři čtyři střídání dobře, pak v těch šestnácti letech udělají chybu. To se stane, je to normální. Jinak musím říct, že utkání bylo naprosto vyrovnané.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 11. 9. 2010
MBL - PCE
1:3
11. kolo, 2. 10. 2010
PCE - MBL
3:4sn
18. kolo, 23. 10. 2010
MBL - PCE
2:4
25. kolo, 20. 11. 2010
PCE - MBL
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube