21.1.2011
(HoH)

Junioři zakončili základní část výhrou 4:0 v Brně

BRNO — Vyhráli, ale i tak budou hrát o záchranu. Junioři HC Eaton Pardubice vyhráli na ledě Komety Brno 4:0. Východočeši se tak před play out dotáhli v tabulce na Brno.

Extraliga juniorů, 46. kolo, pátek 21.1.2011

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

0:4
0:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 30:10 Nosek (Starý, Moučka), 39:41 Zdráhal (Starý, Moučka), 53:04 Březina (Stoklasa), 58:55 Lenoch (Březina). Rozhodčí: Přikryl – Dučák, Kašík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 0:4.
Kometa Brno: Barus – Štindl, Dufek, Koukal, Krejčiřík, Dujsík, Bilčík – Fúzik, Hnilička, Jurák, Horehleď, Zemánek, Svatý, Jankovič, Šafránek, Popolanský, Stehlík, Káňa.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Krejnus, Beneš, Vondráček, Lenoch, Starý, Škvor – Březina, Šťastný, Stoklasa, Půhoný, Zrůst, Nosek, Křečan, Pilař, Hemský, Vlček, Moučka.

Komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří i přes ztrátu vysněného postupu do skupiny B, zaručujícího šanci zahrát si play-off, nechtěli zápas vypustit, protože se už prakticky hrálo o body, které budou rozhodovat ve skupině o udržení. Utekly jenom dvě minuty utkání, když aktuálně nejlepší střelec brněnského týmu Branislav Jankovič trefil pravou tyč pardubické brány, od které se puk odrazil k vedlejší tyči. Pardubický gólman Filip Landsman se ale cinkáním puku za svými zády nenechal vyvést z koncentrace a puk přikryl těsně před brankovou čárou.

Tlak domácích pokračoval dále. Během pardubického trestu pro hráčskou lavici orazítkoval tyč i brněnský Dufek, který v přesilovce pálil od modré čáry. Gólu se brněnští fandové nedočkali ani v 16. minutě, když ujížděli brněnští Jurák se Stehlíkem na posledního obránce Eatonu, který svoji obětavostí zabránil ke vstřelení prvního gólu. Do konce první část tak branka nepadla anii na jedné straně a oba týmy šly do kabin za nerozhodného stavu.

Jak domácí vstoupili aktivně do první třetiny, tak aktivněji vstoupili do druhé části hosté, kteří až do 30. minuty nedovolili Kometě vystřelit na jejich brankáře Landsmana. To Filip Barus na druhé straně se měl co otáčet. Nejdříve mu před bránou zatápěli pardubičtí Moučka s Vlčkem, následně pak Půlhoný s Březinou. Všechny zmíněné pokusy Barus ustál, další už byl i na něj moc. Tomáš Nosek přihrával před bránu na svého kolegu, jeho přihrávku si ale nešťastně skopl bruslí do vlastní brány útočník Zemánek – 0:1.

Pardubičtí pokračovali nadále ve svém tlaku. Ve 33. minutě prostřelil Baruse Pilař, puk se ale proklouzal rovnoběžně s brankovou čárou a domácí ho stihli odpálit do bezpečí. Ke konci druhé třetiny nabídly Pardubice domácím minutu a třináct sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou Kometa trestuhodně promrhala, v následující přesilovce pět na čtyři orazítkovali brněnští Popolanský a Jankovič každý jednu tyčku Landsmanovy brány. I kvůli velké dávce smůly odcházeli domácí do kabin s jednogólovou ztrátou.

Z počátku poslední třetiny se naskytly velké šance na obou stranách. Ani Stehlík, ani Stoklasa na druhé straně ale nedokázali v jasných šancích dostat puk za soupeřova gólmana. V době, kdy se zápas lámal do své poslední desetiminutovky, udeřili hosté podruhé. Jan Zdráhal vystřelil od modré a puk zapadl až do brněnské brány, brněnský gólman se nestihl přesunout – 0:2. Kometa se po druhé inkasované brance chtěla ihned pustit do protiútoku, po necelých čtyřech minutách ji ale zamrzl úsměv na obličeji. Filip Stoklasa totálně zamotal hlavy všem brněnským obráncům i brankáři Barusovi, přihrál Davidu Březinovi, který neměl problém dopravit puk za dezorientovaného Baruse – 0:3.

Každý, kdo čekal závěrečný brněnský nátlak a pokus o korekci výsledku, musel být zklamán. Minutu před koncem, během přesilové hry, napřáhl na útočné modré pardubický Patrik Lenoch a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:4.

Kometa tak v posledním zápase podlehla pardubickému Eatonu, který se díky výhře v brněnském Rondu dotáhl bodově právě na brněnský tým.

Ohlasy po utkání

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): „My jsme dnes hráli hokej akorát první třetinu, ta byla z naší strany dobrá, jenomže skončila 0:0. To si myslím rozhodlo, pak už jsme byli slabší. Druhou třetinu jsme inkasovali, ve třetí jsme už neměli na zvrat. Lámalo se to tedy již v té první třetině. Kdybychom dokázali dát branku, tak by nám to určitě dodalo energii.“

Jiří Seidl (HC Eaton Pardubice): „Tento zápas rozhodla první třetina. Brno v ní bylo víc na puku, bylo důraznější a z naší strany bylo důležité, že jsme to ubránili. Já si myslím, že od druhé třetiny začaly domácím pomaličku ubývat síly, ukazovalo se, že měli v nohách ten včerejší zápas. Takže podle mě rozhodla ke konci zápasu fyzická kondice.“

Zápasy v sezóně

přát., 7. 9. 2010
KOM - PCE
2:5
přát., 9. 9. 2010
PCE - KOM
5:4
35. kolo, 6. 12. 2010
PCE - KOM
1:2
46. kolo, 21. 1. 2011
KOM - PCE
0:4
48. kolo, 27. 1. 2011
PCE - KOM
4:1
57. kolo, 26. 2. 2011
KOM - PCE
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube