11.12.2010
Tomáš Schmiedt

Lepší produktivita v přesilovkách přinesla Eatonu body

OLOMOUC — Po pátečním domácím vítězství nad Znojmem zajížděli junioři Pardubic k dalšímu střetnutí do Olomouce. Hosté šli třikrát během dvou třetin do vedení, Hanáci dokázali jenom dvakrát srovnat krok. V poslední části si pak Eaton svůj náskok pojistil trefou v dvojnásobné přesilové hře. Pardubická juniorka si tak z Hané odvezla vítězství 4:2.

Extraliga juniorů, 37. kolo, sobota 11.12.2010, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

2:4
1:1, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 15. Voznica (Machala, Vaněk), 25. Zachar – 13. Havlík (Zdráhal, Půhoný), 21. Hemský (Nosek, Půhoný), 31. Stoklasa (Březina, Škvor), 46. Hemský (Nosek, Havlík). Rozhodčí: Škach – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 36:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Olomouc: Kůdela – Haas, Brandýs, Málek, Vaněk, Kvapil, Ogrizek, Jergl J., Voznica, Chomič, Lyzák, Zachar, Pozděna, Axman, Machala, Rác.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Zdráhal, Březina, Krejnus, Beneš, Stoklasa, Půhoný, Škvor, Lenoch, Nosek, Křečan, Havlík, Pilař, Hemský, Vlček, Moučka.

Komentář

Hned v úvodu utkání měl velkou příležitost Haas, který však nehlídaný před Langhamerem zklamal. Poté zahrozili také hosté, kteří v rychlém sledu za sebou dvakrát orazítkovali pravou tyč Kůdelovy svatyně.

Branky se tak diváci dočkali ve druhé přesilové hře Eatonu. Perníkáři dokázali zatlačit svého soupeře, a střelou z pozice mezi kruhy otevřel gólový účet střetnutí Ladislav Havlík. Odpověď Olomouce přišla o chvíli nato, z podobné situace a také v početní výhodě se prosadil Jakub Voznica.

Přímo bravurně vstoupily Pardubice do prostřední části. Noskův průnik po pravé straně sice dokázal Kůdela zastavit, na dorážku Marka Hemského však byl krátký. Hanáci ale i tentokrát vcelku rychle zareagovali, kotouč za Langhamerova záda dostal David Zachar.

Druhá třetina také načala velké počty vyloučených hráčů za krátký čas. Nikdo se pak nemohl divit, že se také občas hrálo i ve čtyřech na obou stranách. Jednu takovou situaci dokázal využít Filip Stoklasa, který ve své sólové akci byl sice faulován, ale i přesto dopravil puk do olomoucké svatyně.

Místo velkého tlaku domácích se na začátku poslední třetiny mohli opět radovat Pardubičtí. Těm sice nebyla nejdříve uznána branka kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti, vše si ale vynahradili ve dvojnásobné přesilovce, když po velkém tlaku sklepl kotouč ze vzduchu do Kůdelovy klece Marek Hemský.

I Hanáci se v závěru dočkali dvou hned po sobě jdoucích početních výhod dvou hráčů na ledě, na rozdíl od svého soupeře však nedokázali nabízenou šanci využít. Pardubice si tak odvezli z Hané všechny body.

Ohlasy po utkání

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Utkání se stejně jako několik předchozích hrálo o šest bodů, bohužel jsme ho ale nezvládli. I kvůli velké marodce je náš tým velmi nekompaktní a nehraje vůbec dobrý hokej. Zápas určitě rozhodly přesilovky. Úvodní branku jsme po teči inkasovali v soupeřově početní výhodě, rozhodující gól pak při našem dvojnásobném oslabení. Naše formace na přesilové hry se těžko prosazovaly, každá hrála v jiném složení než normálně.

Luděk Salava (HC Eaton Pardubice): Před zápasem jsme hráčům zdůrazňovali, aby vycházeli ze zabezpečené obrany, ale přitom byli i nebezpeční dopředu. Po první třetině, která skončila 1:1, jsme útočníky nabádali, aby dávali puky do brankoviště, odkud padají góly. Díky týmu jsme hned v úvodu druhé části opět šli do vedení. I přesto, že to bylo vyrovnané utkání, se nám podařilo skvěle odehrát třetí třetinu, bravurně sehrát dvojnásobnou přesilovku, čímž jsme dotáhli utkání do vítězného konce.

Zápasy v sezóně

přát., 9. 8. 2010
OLO - PCE
6:4
přát., 19. 8. 2010
PCE - OLO
4:3
26. kolo, 28. 9. 2010
PCE - OLO
5:7
37. kolo, 11. 12. 2010
OLO - PCE
2:4
49. kolo, 1. 2. 2011
OLO - PCE
3:0
58. kolo, 28. 2. 2011
PCE - OLO
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube