Reportáž ze zápasu

Noen extraliga juniorů, 53. kolo, pátek 5.3.2010

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

8:4
2:1, 2:1, 4:2
Branky a nahrávky: 1. Kempný (Štěpánek), 16. Sova (Brzobohatý), 27. Kempný (Popolanský), 32. Popolanský (Štěpánek), 50. Štindl (Zemánek, Juráň), 55. Brzobohatý (Popolanský), 59. Štěpánek (Brzobohatý), 60. Zemánek (Hnilička) - 8. Kapec (Radil), 40. Pilař (Vondráček), 45. Chmelař (Veselý), 59. Kapec (Radil, Zdráhal). Rozhodčí: Polák - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 3:5, navíc Kempný (KOM) a Kaut, Pilař (PCE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 21. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 6:3, 6:4, 8:4.
Kometa Brno: Matoušek - Štindl, Sova, Zítka, Vozdecký, Lysoň, Kempný, Svoboda - Štěpánek, Hnilička, Stehlík (C), Daniška, Komínek, Zemánek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský (A), Novotný.
Dynamo Pardubice: Štrof - Zdráhal, Krejnus, Vondráček (C), Poskočil - Radil, Chmelař, Stoklasa, Veselý, Kaut, Křečan, Čapek, Pilař, Kapec.

Komentář

Pardubičtí nastoupili do zápasu jen se třinácti hráči do pole, což jejich výkon hlavně v delších pasážích bez přerušení ovlivnilo. Kometě se podařilo dotlačit puk do branky již v první minutě, gól ale nakonec uznán nebyl pro posunutí branky. Skóre se ale měnilo již sedm vteřin poté, kdy se po buly prosadil Michal Kempný - 1:0. Východočeši poté přečkali oslabení a i oni udeřili. V osmé minutě ujeli ve dvou, ránu Radila ještě zastavila tyč, ale dorážející Lukáš Kapec se již nemohl mýlit – 1:1. Domácí byli o něco lepším týmem, pomoci jim ale musela až dvojnásobná přesilovka. Ještě před ní nedokázal zvednout kotouč Komínek, ale ve výhodě pěti proti třem od modré napřáhl Aleš Sova a Brno opět vedlo - 2:1. Kontrovat mohl Kapec, který v dobré pozici přestřelil, tváří v tvář Matouškovi stál i Stoklasa, ale na domácího gólmana nevyzrál. Když se pak neujal ani závar před brankou Pardubic, skončila první třetina za stavu 2:1.

V úvodu druhé části dohrávali hosté přesilovou hru, ale přiliš nebezpeční nebyli. Naopak, na druhé straně si sjel mezi kruhy Stehlík a Štrof se musel hodně otáčet, aby vyřešil tuto střelu i nastalý zmatek při dorážení domácích sršňů. Domácí kapitán byl blízko k brance ve druhé třetině ještě několikrát, ale nebylo mu přáno. Až Michal Kempný dokázal po přiťuknutí z rohu pohnout ukazatelem skóre – 3:1. Unavení Východočeši na několik minut vyklidili pole a to znamenalo další gól – z bezprostřední blízkosti se prosadil Tomáš Popolanský - 4:1. Další ránu mohl hostům zasadit Komínek, ale mířil vysoko. Kometa pak vyklidila pole a přišel trest. Několik šancí ještě zlikvidoval Matoušek, ale domácí se nepoučili, čehož využil tři vteřiny před sirénou Lukáš Pilař – 4:2.

V zavěrečné části jsme mohli vidět nejvíce branek, a to rovných šest. Gólové hody odstartovali nejprve hosté. V jízdě za vyrovnaním pokračoval v pětačtyřicáté minutě Adam Chmelař a rozdíl ve skóre byl ten nejtěsnější jaký mohl být - 4:3. Kometa si dnes však vítězství rozhodně nechtěla nechat vzít o necelých pět minut po inkasované brance vrátil klid na brněnské hole Petr Štindl, který propálil krátce po buly od modré vše, co mu stálo v cestě - 5:3. S přivřeným okem trval pětiminutový interval i do další branky. Michal Brzobohatý vstřelil za příspění Popolanského šestou branku a zdálo se být již definitivně rozhodnuto - 6:3.

Pardubice se však nevzdaly a v devětapadesáté minutě vstřelil gól naděje Lukáš Kapec po spolupráci s Radilem a Zdráhalem - 6:4. Času už ovšem nezbývalo mnoho a tak se Perníkaři rozhodli ke hře bez brankáře. K jejich smůle se jim tato situace moc nepovedla, právě když brankář Štrof mířil na střídačku, k puku se dostala Kometa a Petr Štěpánek uklidil puk do brány - 7:4. Pardubičtí neměli, co ztratit, a tak se o power-play pokusili ještě jednou. Jenže ani tentokrát se jim tuto situaci nepodařilo sehrát a po několika chybách inkasovali po osme z hole Jiřího Zemánka - 8:4.

Kometa tedy počtvrté z šesti vzájemných utkání slavila úspěch. Na Pardubice se jí v této sezóně daří, i když je pravda, že Perníkaří přijeli dnes do Brna značně oslabeni jen s třinácti hráči do pole. To však na plném bodovém zisku domácích nic nemění a Kometa si tak vylepšila chuť po minulém nepovedném utkání s Třincem, což je před play-off rozhodně příjemný fakt.

Ohlasy po utkání

Vlastimil Kočí (HC Kometa Brno): Já myslím, že kluci si zasloužili vyhrát. Byli jsme lepším týmem, akorát jsme si to zbytečně zkomplikovali za stavu 4:1, kdy ten zápas jsme měli rozehraný velmi dobře a přehrávali jsme soupeře. Na Pardubice umíme zahrát, protože jsme je čtyřikrát porazili. Myslím si, že to byl kvalitní výkon, dali jsme osm branek, což je dost a jsem rád, že jsme se konečně rozstříleli. Snad se to zúročí ve středu při prvním utkání play-off. Musím kluky pochválit, myslím, že odehráli dobré utkání.

Vladimír Martinec (HC Eaton Pardubice): Já si myslím, že jsme nepodali zas tak špatný výkon, vzhledem k sestavě, kterou jsme měli k dispozici, což znamená jen s třinácti hráči do pole. Bohužel jsem dostali dost laciné branky, které rozhodly o tom, že jsme prohráli. Prohráli takhle vysoko, ale my jsme za stavu 6:4 odvolali gólmana s tím cílem, abychom s výsledkem ještě něco udělali. To se však nepovedlo, dostali jsme dvě branky. Při sedmé brance zrovna brankář odjížděl na střídačku, za chvíli jsme dostali osmou po chybách. S takového celkového pohledu si myslím, že přestože to bylo o čtyři branky, tak remíza by tomu zasloužila, protože ti kluci pracovali. Ale bohužel je to o brankách a domácí jich vstřelili více.

Zápasy v sezóně

7. kolo, 25. 9. 2009
PCE - KOM
6:3
18. kolo, 23. 10. 2009
KOM - PCE
2:3p
23. kolo, 13. 11. 2009
PCE - KOM
1:4
28. kolo, 27. 11. 2009
KOM - PCE
3:1
48. kolo, 20. 2. 2010
PCE - KOM
5:6
53. kolo, 5. 3. 2010
KOM - PCE
8:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube