14.2.2009
(HoH)

Dorostenci ztratili vyhraný zápas v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Kolaps. Extraligoví dorostenci vedli na ledě Mladé Boleslavi dvakrát o tři branky, přestože nadějně rozehraný zápas nedokázali dovést do vítězného konce, prohráli 6:7 po samostatných nájezdech.

Extraliga dorostu, 44. kolo, sobota 14.2.2009, Metrostav Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

7:6sn
0:1, 2:4, 4:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 26:14 Koudela (Lhoták), 35:01 Koudela (Hyka, Korim), 53:10 Koudela (Korim), 53:49 Hyka (Frolík), 57:54 Frolík (Hyka, Janovský), 58:04 Koudela (Hyka), rozhodující samostatný nájezd Jankovský – 13:03 Březina (Tomín), 27:47 Žemlička (Zrůst), 30:12 Jetmar (Chmelař), 33:04 Chlupáč (Jetmar, Světlík), 39:42 Procházka (Vlček, Hemský), 54:19 Zrůst (Půhoný). Rozhodčí: Battěk – Tasch, Vízner. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 45. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6, 7:6.
Mladá Boleslav: Sejpal (33:04 Vaňousek) – Příhoda, Vrba, Korim, Anděl, Holada, Mozík, Chalupa – Bičiště, Lhoták, Babický, Frolík, Jankovský, Štěpánek, Koudela, Hyka.
Dynamo Pardubice: Štrof – Škvor, Žemlička, Kršák, Rychlík, Starý, Chaloupka, Voženílek – Procházka, Chmelař, Březina, Světlík, Zrůst, Chlupáč, Jetmar, Tomín, Vlček, Hemský, Půhoný.

Komentář

První šancí utkání, hraném ve vysokém tempu, byla teč Tomína, která skončila mimo. Za domácí kontroval Babický pokusem z úhlu, Štrof byl však pozorný. První velkou příležitost si vytvořil Koudela, když naznačil průjezd za bránou a stáhl si puk zpět. To měl Štrof velké štěstí. První udeřili Pardubičtí, když přežili dvě slepená oslabení. Březina propálil Sejpala zblízka.

Další krušné chvilky zažili Boleslavští pouze ve třech, neboť Anděl s Mozíkem celé dění sledovali z trestné lavice. Východočeši se ale asi báli střílet a branku nevytěžili. V 18. minutě byl zcela sám před Sejpalem Chaloupka, nicméně nedokázal zamířit lépe než do ramene a udělal tak tečku za úvodní částí.

První pardubická šance ve druhé třetině byla prvotřídní. Vrba stáhl unikajícího Březinu a výsledkem bylo trestné střílení. Sám Březina se posatvil k jeho exekuci, Sejpala však neukolébal. Boleslavští srovnali krok se soupeřem ve 27. minutě, když od mantinelu nenápadně vystřelil Koudela.

Za minutu a půl domácí znovu prohrávali, neboť hned po vyhraném buly mířil přesně Žemlička. Pardubice byly s polovinou zápasu při chuti. Procházka mířil ještě do tyče, Jetmar se už ale o chvíli později trefil k tyči.

V další šanci zasáhl proti Jetmarovi Sejpal, ale pak si puk nešťastně snažil přistrčit a nechtěnou nahrávku zužitkoval Chlupáč. Po čtvrté brance vystřídal Sejpala v bráně Vaňousek. Pět minut před koncem prostřední dvacetiminutovky snížil ve dvojnásobné přesilovce Koudela střelou do odkryté klece. O minutu později Štrof vychytal v jasné pozici Frolíka. Osmnáct sekund před druhou sirénou ještě rozvlnil Procházka boleslavskou síť popáté.

V úvodu třetí části přečkali Středočeši nepříjemné oslabení ve třech. V domácí přesilovce unikajícímu Hykovi puk sjel a na druhé straně se proti pardubickému brejku vyznamenal Vaňousek, jenž včas vyjel a puk soupeři vypíchl. Další snížení přišlo sedm minut před koncem základní hrací doby. Po přihrávce Korima zakončil svižnou akci Koudela střelou nad Štrofovo rameno a zároveň zkompletoval hattrick.

Za třicet devět sekund přiblížil Boleslav na rozdíl jediné branky Hyka. Jenže už za další půl minutu vedli hosté brankou Zrůsta o dva góly.

Boleslavští přesto na kolena nepadli. Dvě minuty zbývaly do konce řádné hrací doby, když se rozsvítilo červené světlo za pardubickou klecí. Důrazný Frolík totiž přetlačil na brankové čáře Štrofa. Euforie na domácí střídačce propukla po dalších deseti sekundách. Spolupráce Hyky s Koudelou přinesla kýžené vyrovnání.

V samotném závěru mohl ještě rozhodnout Babický, tvrdá rána z mezikruží se ale otřela jen o masku pardubického brankáře.

V pětiminutovém prodloužení tahal za kratší konec znovu Moeller. Nejprve neuspěl individuálně Korim, po úmyslném posunutí branky neuspěl v trestném střílení Koudela. Pouhou sekundu před koncem nastaveného času nerozhodl ani Korim dorážkou z malé vzdálenosti.

V následných samostatných nájezdech se trefil pouze Jankovský a rozhodl o boleslavském triumfu.