13.12.2008
Dominik Landsman, Jan Hrabal

Dorost si doma poradil s Chomutovem

PARDUBICE — Extraligoví dorostenci porazili v utkání 31. kola své soutěže Chomutov 4:2. Východočeši nakročili k výhře v samotném úvodu, již v 5. minutě vedli o dvě branky.

Extraliga dorostu, 31. kolo, sobota 13.12.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

4:2
2:0, 1:0, 1:2
Branky a nahrávky: 3:33 Wasserbauer (Procházka), 4:40 Brukner (Půhoný, Tomín), 21:59 Vlček (Wasserbauer), 47:50 Vlček (Tomín) – 42:16 Bauer (Chytrý), 48:44 Ptáčník (Hučko). Rozhodčí: Kukeně – Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Mládek, Rychlík, Starý, Pilný, Beneš, Voženílek – Procházka, Brukner, Březina, Světlík, Zrůst, Jetmar, Tomín, Wasserbauer, Vlček, Hemský, Půhoný, Moučka.
Piráti Chomutov: Matoušek – Havel, Andres, Škrdle, Čížek, Kolář, Fiala, Ptáčník, Tuček – Bauer, Šaržík, Megela, Hučko, Hanták, Mazánek, Chytrý, Huňady, Taraška, Klouček.

Komentář

Domácí vlétli do zápasu ve velkém stylu a již ve čtvrté minutě skórovali. Než se hosté stačili vzpamatovat z obdržené branky, Filip Brukner zvýšil na 2:0 pro Pardubice. Ze začátku to vypadalo, že Východočechy nikdo nezastaví a vytvořili si hned v úvodu drtivý tlak. Ten trval však jen do 6. minuty, kdy se Chomutov dostal do přesilovky pět na tři. Nicméně i přes početní výhodu se hosté ne a ne dostat do zápasu a po dobu své přesilovky si vytvořili pouze několik šancí, které bez problému gólman domácích Marek Langhamer vykryl.

Jakmile Pardubičtí hráli opět v plném počtu, už se jim nepodařilo dostat do zničujícího tempa ze začátku třetiny a tak se zbytek třetiny odehrával v porovnání se začátkem ve volnějším tempu.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu třetiny úvodní. Opět nápor domácího mužstva, který vedl ve 22. minutě ke zvýšení skóre na 3:0. Pardubice si ještě v úvodu vytvořily několik šancí, ale koncovka vázla. S přibývajícím časem se hosté začali pomalu vzpamatovávat a domácího brankáře ohrožovali čím dál častěji, nicméně do konce třetiny už branka nepadla.

V úvodu třetí třetiny se Chomutov dostal do přesilovky pět na tři, kterou využil ke snížení. Vstřelená branka hosty očividně nabudila a jejich nasazení se očividně zvýšilo, nicméně i přesto v 48. minutě obdrželi další branku. Branka však hosty nezlomila a pokračovali ve svém tempu, což mělo za výsledek ve 49. minutě vstřelený gól a tím snížení na 4:2. Domácí na gól kontrovali v zápětí vstřelenou tyčkou a několika šancemi, kterým ke gólu chyběli mnohdy jen centimetry. Do konce utkání však již gól nepadl.