28.11.2008
Jan Hrabal

Ach, ta produktivita… Dorost padl s Hradcem na nájezdy

PARDUBICE — Svého soupeře sice jasně přehráli, výsledkově však nestačili extraligoví dorostenci HC Pardubice na svého rivala z Hradce Králové. Ve východočeském derby se tak v Pardubicích radovali z hosté po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Pardubické musí mrzet neproměňování šanci, hlavně ve třetí třetině.

Extraliga dorostu, 23. kolo, pátek 28.11.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

2:3sn
2:2, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 8:55 Chmelař (Jetmar, Moučka), 9:34 Vlček – 2:27 L. Novák (J. Novák), 13:06 Bodnár (Stříteský), rozhodující samostatný nájezd Půlpán. Rozhodčí: T. Würtherle – Kis, Padevět. Vyloučení: 5:7, navíc Zrůst a Chmelař (oba Pardubice) oba 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 50:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš, Voženílek – Procházka, Brukner, Chmelař, Březina, Světlík, Zrůst, Jetmar, Tomín, Wasserbauer, Vlček, Půhoný, Moučka.
Mountfield HK: Pavelka – Bodnár, Pištora, Čáp, Pánek, Kopsa, Červený, Poláček – J. Novák, O. Vlček, Gabriel, L. Novák, Půlpán, Valášek, Havelka, Filip, Stříteský.

Komentář

Utkání v malé hale ČEZ Areny nabídlo prokřehlým divákům zajímavou podívanou, ve které nebyla nouze o napínavé a vypjaté momenty. Rozhodnout nakonec musely až samostatné nájezdy a v nich větší klid na královéhradeckých hokejkách.

Po dvou rychlých vyloučeních zkraje zápasu hrál Hradec Králové přesilovku pět na tři, kterou dokázal využít: po Půlpánově přihrávce překonal Lukáš Novák pardubického gólmana Langhammera – 0:1.

Pardubice nadále vytrvale dobývaly pásmo hostí, dvěma slepenými góly v polovině prvního dějství se dostaly do vedení. V 9. minutě využil nedůrazu královéhradecké rozehrávky Adam Chmelař – 1:1.

O chviličku později se opět radovali domácí, Petr Vlček projel do pásma a překonal jak nástrahy v podobě beků hostí, tak i brankáře Pavelku – 2:1.

Domácí mladíci se však neradovali z průběžného vedení dlouho. Ve 14. minutě napřáhl od modré Aleš Bodnár, domácí brankář puk neviděl a ten mu mezi betony prošoural pár centimetrů za brankovou čáru – 2:2.

Po brankových hodech v první třetině přišel střelecký půst. Mrzet to muselo hlavně hráče Pardubic, kteří byli aktivnější a vytvářeli si bezpočet střeleckých příležitostí. Celkově domácí přestříleli svého soupeře v poměru 50:28, ale gól ze hry nedali.

Tlak Pardubic kulminoval v závěru utkání, posledních deset minut třetí třetiny se domácí usadili v útočném pásmu, nebezpečně stříleli, doráželi, ale proti byl buď výborný gólman Pavelka nebo vlastní střelecká nemohoucnost.

Zápas nerozhodlo ani prodloužení, pomoci k určení vítěze musely samostatné nájezdy. Hned v první sérii se trefil královéhradecký obránce Marek Červený, za domácí odpověděl ve třetí rundě Petr Beneš. O dvou bodech pro hosty rozhodl až pátý set – David Březina neproměnil, ale Aleš Půlpán ano.