31.1.2009
Dominik Landsman

Junioři nedali ani gól, doma prohráli s Litvínovem

PARDUBICE — Extraligoví junioři HC Pardubice nestačili doma na Litvínov, kterému podlehli 0:3. Východočeši se po celý zápas nedokázali vyrovnat s propracovanou defenzívou hostí.

Extraliga juniorů, 42. kolo, sobota 31.1.2009, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Litvínov

0:3
0:2, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: Bíza (Kousalík, Gula), Bojer (Češka), Kafan (Zavřel). Rozhodčí: Homola – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:3.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Drtina, Krejnus, Vondráček, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Nosek, Pilař Bendík, Kapec.
Litvínov: Brzobohatý – Hora, Stříteský, Kousalík, Havelka, Čejka, Miller, Gula, Kabeláč – Mackal, Bernát, Zavřel, Bojer, Maxa, Bíza, Přeučil, Kafan, Češka.

Komentář

Litvínov byl již od počátku zápasu lepším týmem. V úvodu první třetiny si vypracoval několik slibných šancí, které posléze ve čtvrté minutě proměnil v úvodní branku utkání. Celou první třetinu se domácí mužstvo trápilo a nepodařilo se mu vytvořit si větší gólovou šanci. Naproti tomu hosté hráli ve velké pohodě, což se potvrdilo záhy v osmnácté minutě, kdy hostující Jan Bojar zvýšil náskok hostů už o dvě branky dorážkou do odkryté branky.

Do druhé třetiny vlétli hosté jako uragán a už v druhé minutě Kafan zvyšuje náskok svého týmu už o tři branky. Domácí se stále nemohli dostat do zápasu a veškeré jejich snahy o branku skončili buď střelou mimo bránu, popřípadě jejich snahu zhatil hostující gólman. Naproti tomu Litvínov ohrožoval branku domácích neustále a jenom zákroky domácího brankáře Filipa Landsmana držely domácí hráče ještě ve hře.

Litvínov po zbytek třetiny zápas kontroloval a ač s nim domácí hráči začali lehce srovnávat tempo, vytoužené vstřelené branky se nedočkali. Třetí třetina se nesla v duchu té druhé, tedy Litvínov hru kontroloval a Pardubice se stále snažili pronikat do útočných akcí. Nutno dodat, ž nasazení i výkony domácích hráčů se neustále v průběhu utkání zlepšovaly, nicméně proti obraně hostů to nebylo nic platné. Po zbytek utkání se vyjma několika vyloučeních na obou stranách již nic podstatného nestalo. Možná tak ještě nařízené trestné střílení, které domácí gólman s přehledem zlikvidoval.