23.1.2009
Jan Čech, Jan Hrabal

Junioři pokazili začátek, v Karlových Varech prohráli

KARLOVY VARY — Dvě inkasované branky v první desetiminutovce rozhodly o porážce juniorů HC Pardubice v Karlových Varech. Hosté nevstřelili na západě Čech ani gól, po dvou výhrách ztratili všechny body.

Extraliga juniorů, 39. kolo, pátek 23.1.2009, Zimní stadion Karlovy Vary

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

3:0
2:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 4:17 Rohan (Frk, Tomeček), 7:17 Mareček (Frk), 57:48 Majer. Rozhodčí: Šindler – Dominik, Sentenský. Vyloučení: 5:6, navíc Přindiš (Karlovy Vary) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: --:--.
Karlovy Vary: Habal – Přindiš, Funk, Tomeček, Tollinger, Schusser, Dlapa, M. Rohan – Frk, Záhora, Vaněk – Mistoler, Nachovec, Fusek – Topinka, Hudák, T. Rohan – Kellner, Mareček, Majer
Dynamo Pardubice: Landsmann – Zdráhal, Drtina, Vondráček, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa – Kaut, Buchtele, Dobiáš – Nosek, Pilař, Bendík – Kapec, Matějček, Sodomka.

Komentář

Souboj o postup do play off. Tak by se dalo jednou větou nazvat utkání juniorské extraligy mezi Energií Karlovy Vary a Pardubicemi. Energetici zásluhou výborného vstupu do utkání, ve kterém vstřelili dvě branky, si vybudovali dostatečný náskok a dokráčeli k výhře.

Jak už bylo nastíněno, úvod patřil domácím, i když první šanci si vytvořili hosté. Už ve třinácté vteřině zazvonila po střele Lukáše Radila tyčka za Vladislavem Habalem.

V rozmezí devatenácti vteřin ve čtvrté minutě se postupně nechali vyloučit hned tři hráči Pardubic. Energetici postavili výstavní zámek a po kulečníkové kombinaci zakončil Tomáš Rohan. Asistenci si připsali Frk a Tollinger.

V osmé minutě se domácí prosadili znovu a opět u toho byl Martin Frk. Tentokrát nahrával Jakubu Marečkovi, který přidal druhý gól. Od této chvíle začali na ledové ploše vládnout brankáři. Šancí bylo na obou stranách dost. Ani bojovnost nechyběla, ale jak Habal, tak na druhé straně Landsmann drželi střelce v šachu.

Ve druhé části se ve dvou šancích objevili Radil s Kapcem, ale ani po jejich snaze branka nepadla.

I ve třetí třetině pokračoval vyrovnaný boj, ale opět to byli brankaři, kdo držel opratě utkání ve své moci.

V samotném závěru to zkusili hosté bez brankáře, ale jejich odvážný kousek jim nevyšel. Miroslav Majer upravil na konečných 3:0.