Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, UM3, neděle 12.3.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

4:1
3:0, 0:0, 1:1
Branky: 6. Jančařík, 12. Mečiar, 20. Zadina, 59. Hejduk – 46. Bruk. Rozhodčí: Kuba – Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 2396. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Biegl – Mečiar, Antonín, Jandera, Kostka, Bauer, Jančařík, Pácal, Malinský – Kábrt, Zajíc, Šejba – Král, Pospíšil, Hejduk – Blažek, Jantovský, Zadina – Sekera, Koudelka, Kastner.
Sparta Praha: Šindel – Toužimský (21. Benák), Šrek, Nedvěd, Ptáček – Petrovka, Hlinka, Geffert – Potajčuk, Martinec, Hlaváč – Bruk, Hlinka, Kukačka – od 21. navíc Zelenka, Kverka, Sup.

Komentář

Utkání dvou mužstev, která před zahájením extraligy pomýšlela na vyšší cíle než jakých dosáhla, skončilo na pardubickém ledě hladkým vítězstvím domácího celku 4:1. Pardubičtí pokračovali v dobrých výkonech posledních zápasů, ale na víc než na boj o deváté místo jim to už nestačí.

Proti Spartě zahájili velkým náporem a jen samotný Šejba měl v úvodních pěti minutách tři vyložené šance. Pardubičtí zatlačili Spartu do defenzívy, přehrávali ji jednoduchými kombinačními akcemi a vytvářeli si brankové příležitosti a dokonale prověřovali Šindela v brance Sparty, která přijela do Pardubic jen s pěti obránci.

Skóre utkání otevřel v 6. minutě obránce Jančařík, o šest minut později další obránce domácích Mečiar přidal druhý gól a 15 s před první přestávkou uzavřel skóre třetiny Zadina.

Ve druhé třetině Sparta přidala. Její důrazná hra začala dělat domácím potíže a také sparťanští trenéři zapojili do hry čtvrtý útok Zelenka – Kverka – Sup.

Sparťanský nápor vydržel zhruba 10 minut, pak se domácí probrali z letargie a v závěru třetiny si vytvořili další brankové šance. Pražané ztroskotávali v této třetině na perfektním výkonu domácího brankáře Biegla.

S náporem pokračovala Sparta i v úvodních minutách závěrečné třetiny a ve 46. minutě dala Brukem čestnou branku. Rozháraný závěr zbývajících minut přinesl divákům hokejovou nudu. Oba celky se předháněly v zahazování gólových šancí.

Tečkou za průměrným utkáním byla čtvrtá branka v síti Sparty, kterou dal po krásném sólu mladý Hejduk. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni brankář Biegl a sparťanský útočník Potajčuk.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Pardubice): „Líbila se mi jen první třetina, zbytek hry měl z naší strany nedělní tempo. Hráli jsme hokej, který se hrával dřív. Biegl prokázal výbornou formu, z mladých hráčů se mi nejvíce líbili Kábrt a Jantovský.“

Stanislav Berger (HC Sparta Praha): „Byl to průměrný ligový zápas. My jsme zaspali začátek utkání, a když jsme se zlepšili od druhé třetiny, tak jsme ztroskotávali na vynikajícím Bieglovi. Znovu se ale potvrdila naše slabina, která nás provázela celou sezónu, totiž střelecká potence.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 4. 10. 1994
SPA - PCE
5:2
17. kolo, 27. 11. 1994
PCE - SPA
2:2p
28. kolo, 11. 12. 1994
SPA - PCE
1:1p
39. kolo, 14. 2. 1995
PCE - SPA
3:2
UM3, 12. 3. 1995
PCE - SPA
4:1
UM6, 19. 3. 1995
SPA - PCE
5:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube