Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 28. kolo, neděle 11.12.1994, Sportovní hala

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

1:1p
1:0, 0:1, 0:0 – 0:0
Branky: 31. Hlaváč – 45. Procházka. Rozhodčí: Bolina – Brázdil, Halas. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4200. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Sparta Praha: Čapek – Ptáček, Kučera, Nedvěd, Burda, Táborský, Musil – Zelenka, Hlinka, Geffert – Bruk, Kverka, Sup – Potajčuk, Martinec, Hlaváč.
Dynamo Pardubice: Biegl – Pácal, Jančařík, Říčař, Kostka, Píša, Mečiar – Hejduk, Blažek, Slabý – Sekera, Kastner, Procházka – Zadina, Zajíc, Šejba.

Komentář

Oba soupeři jakoby chtěli předvést, proč jsou na konci tabulky. Brankových příležitostí bylo na obou stranách jako šafránu, hře chyběly osobní kontakty, a tak diváci se neměli téměř na co dívat.

Ve třinácté minutě měl slibný sólový nájezd domácí útočník Zelenka, ale pardubický obránce Pácal ho vytěsnil ze střelecké pozice. O chvilku později se podařil průnik sparťanskou obranou Šejbovi, ale ztratil nervy a vystřelil z dálky.

Jestliže v první třetině byla o poznání lepší Sparta, nástup do další části hry patřil pardubickým hokejistům. Museli se však bránit při vyloučení Slabého, ale Pražané už svou druhou přesilovku nevyužili. Nicméně v polovině střetnutí dostal Hlaváč ideální přihrávku od Martince a poslal puk za Bieglova záda.

Příležitost hrát v početní převaze se záhy nabídla i Východočechům, na počátku své přesilovky sice uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu, ale Čapka nepřekonali.

O tom, že s jedním gólem se nevyhrává, se Sparťané přesvědčili hned na počátku závěrečné třetiny, kdy Procházka poslal za Čapkova záda přihrávku jejich bývalého kapitána Kastnera. Nezáživný zápas dospěl pozvolna do prodloužení, které však nic nevyřešilo.

Ohlasy po utkání

František Výborný (HC Sparta Praha): „Nebylo to příliš kvalitní utkání, což vyplývá z postavení obou soupeřů v tabulce. Pokud se střelci dostali do šancí, zmařili vše výborní brankáři. Náš celek nehrál dobře, přestože podal poslední dobou výborné výkony proti Litvínovu a Olomouci a zdálo se, že jeho forma jde nahoru. Určitě to nebylo fyzickou kondicí, příčinu vidím spíše v psychice – Vánoce už jsou příliš blízko. Naše extraliga šla nahoru, ale rozhodčí se tomu nepřizpůsobili. Nemůžeme je však neustále pouze kritizovat, něco s tím musí dělat příslušná svazová komise.“

Jan Levinský (HC Pardubice): „Střetnutí mělo nasazení a všechny prvky, které hokej potřebuje. O nadcházející přestávce budeme pracovat na zlepšení fyzické kondice a herních dovedností našeho mužstva, a také hledat nástupce trenéra Marka Sýkory. Máme okruh asi pěti až šesti kandidátů, ale se všemi jsme ještě nehovořili.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 4. 10. 1994
SPA - PCE
5:2
17. kolo, 27. 11. 1994
PCE - SPA
2:2p
28. kolo, 11. 12. 1994
SPA - PCE
1:1p
39. kolo, 14. 2. 1995
PCE - SPA
3:2
UM3, 12. 3. 1995
PCE - SPA
4:1
UM6, 19. 3. 1995
SPA - PCE
5:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube