Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 24. kolo, pátek 2.12.1994, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

5:2
3:0, 1:1, 1:1
Branky: 2. Jaškin, 3. Sršeň, 4. Beránek, 32. Jenáček, 44. Galkin – 37. Jančařík, 53. Šejba. Rozhodčí: Haber – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4746. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 4:2, 5:2.
Vsetín: Čechmánek – A. Stavjaňa, Vrla, Jaškin, Pavelec, Augusta, Měsíček – Tomek, Vlach, Beránek – Mařák, Galkin, M. Stavjaňa – Sršeň, Stantien, Jenáček.
Dynamo Pardubice: Biegl (4. Barta) – Mečiar, Špelda, Ťoupal, Jančařík, Říčař, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Procházka – Sekera, Kastner, Pospíšil.

Komentář

Domácí začali v duchu rčení „co můžeš udělat hned, neodkládej na poslední třetinu“ a pustili se do Pardubic naplno od prvního buly. Ve druhé minutě otevřel skóre Jaškin, a to byla výzva pro Sršně a Beránka k tomu, aby se už ve 4. minutě na ukazateli objevilo 3:0 a jindy opora hostí Biegl se nechal v brance raději vystřídat Bartou.

I přesto, že měl Vsetín více ze hry, byly šance na obou stranách. V 18. minutě dokonce sbíral Čechmánek po Zadinově akci puk z horní síťky, ale výsledek třetiny se nezměnil ani po oboustranném vyloučení a hře čtyři na čtyři.

Ve druhé třetině sice Pardubice hru vyrovnaly, ale šance končily na Čechmánkovi. Na druhé straně dobře chytajícího Bártu nepřekonal Beránek, Pavelec a ani Mařák po nádherném sólovém průniku ve 30. minutě. Na 4:0 zvýšil Jenáček po nahrávce Měsíčka, kterou k němu obránce hostů Špelda nešťastně tečoval – a střílel vlastně do prázdné branky.

První čárku si na účet připsali pardubičtí až ve 35. minutě, kdy Jančařík střelou od modré využil vyloučení Augusty.

Slušný a otevřený hokej se hrál i v poslední třetině, ale oba celky působily dojmem, že ze sebe nechtějí vymáčknout maximum. Trochu vzruchu do hlediště vnesla až využitá přesilovka Vsetína, ve kterém na úpravu skóre na 5:1 potřeboval Galkin jen šest sekund a Špelda mohl zase na led.

Ale šance na zvrat při vyloučení Měsíčka vyzněla pro hosty bezzubě. Na 5:2 upravil až v 53. minutě Šejba po sólové akci, když těsně předtím naskočil na led z trestné lavice, ale to už Valaši zvládli a taktickou hrou zisk dalších dvou cenných bodů kontrolovali.

Hosté si sice vzali v 57. minutě oddechový čas, aby se poradili, co s přesilovkou při vyloučení Jenáčka, ale žlutozelený obranný val na modré je nepustil ani ke střele. Hosté si sice vzali v 57. minutě oddechový čas, aby se poradili, co s přesilovkou při vyloučení Jenáčka, ale žlutozelený obranný val na modré je nepustil ani ke střele.

Ohlasy po utkání

Horst Valášek (HC Dadák Vsetín): „Jsem rád, že se nám podařil nástup do utkání. Čekali jsme různá překvapení, ale ta se ze strany Pardubic nekonala, což je dobře, protože se chceme v každém případě udržet v první extraligové šestce. Soutěž je ale dlouhá a čekají nás teď venku těžcí soupeři. Hodně se v poslední době píše, že v tisku kritizují výkony rozhodčích. Dnes jsem velmi spokojen a nemám vlastně proti žádnému nic s výjimkou pana Boliny, který nám pokazil utkání se Spartou.“

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Utkání se rozhodlo už ve 4. minutě a pak už to z naší strany byla jen křeč a marná snaha cokoli zahrát. Vsetín nás dnes přehrál ve všech směrech a my na něj nenašli zbraň. Škoda jen, že brankář Biegl není zdráv. Ale to neomlouvá naše nevýrazné výkony v poslední době.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 20. 9. 1994
VSE - PCE
3:3p
13. kolo, 25. 10. 1994
PCE - VSE
3:6
24. kolo, 2. 12. 1994
VSE - PCE
5:2
35. kolo, 27. 1. 1995
PCE - VSE
3:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube