Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 13. kolo, úterý 25.10.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vsetín

3:6
1:2, 1:2, 1:2
Branky: 5. Hejduk, 29. Filip, 41. Weber – 15. Galkin, 16. Tomek, 29. Galkin, 30. Tichý, 43. Augusta, 59. Vlach. Rozhodčí: Kolísek – Sirotek, Kostka. Vyloučení: 4:6, navíc Šejba (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4244. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:6.
Dynamo Pardubice: Biegl (30. Salfický) – Malinský, Pácal (30. Špelda), Jančařík, Kostka, Ťoupal (30. Říčař) – Hejduk, Zajíc, Šejba (7. Filipi) – Zadina, Král, Procházka – Weber, Blažek, Provazník.
Vsetín: Čechmánek – A. Stavjaňa, Vrla, Jaškin, Tichý, Augusta, Měsíček – Tomek, Vlach, Beránek – Mařák, Galkin, M. Stavjaňa – Forch, Stantien, Jenáček.

Komentář

Na pardubickém ledě viděli diváci překvapivé, ale zcela zasloužené vítězství nováčka nad loňským vicemistrem. Ukázalo se, že Vsetín má stoupající formu, zatímco domácím se forma vytrácí. Pardubičtí nastoupili bez zraněných Lubiny a Pospíšila, hosté představili zámořskou posilu hráče Philadelphia Flyers Josefa Beránka.

Utkání začali domácí tradičně ve velkém stylu a už v páté minutě šli do vedení brankou Hejduka, který tečoval střelu obránce Filipa. V 7. minutě však domácí zastavil faul Šejby a rozhodčí Kolísek domácího kapitána vyloučil na pět minut plus do konce utkání, když faul posoudil jako naražení na hrazení. Přesilovku soupeře kompenzoval vyloučením Jenáčka, a tak Valaši početní převahu nevyužili. Prosadili se překvapivě při dalším vyloučení Jenáčka v 15. minutě ve vlastním oslabení a Galkinem vyrovnali. O minutu později při další chybě domácí obrany jim Tomek zajistil vedení.

Ve druhé části hry se Pardubickým podařilo ve 29. minutě využít přesilovku při vyloučení Forcha, ale o 17 sekund později už hosté znovu vedli a za dalších 32 sekund obránce Tichý posunul Vsetín do dvougólového náskoku. Hosté byli rázem lepším celkem, byli rychlejší a důraznější, snažili se neustále atakovat pardubické hráče, kteří znervózněli a nevytvořili si žádnou výraznější akci před Čechmánkovou brankou.

Pardubičtí sice vyvinuli velké úsilí, získali si územní převahu, ale s blížícím se závěrem opět podléhali nervozitě a přenechali iniciativu soupeři, který utkání dotáhl do vítězného konce. O zisku dvou bodů rozhodlo větší nasazení Vsetína, důraznější hra a především lepší výkon obranných řad.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Pardubice): „Hosté hráli perfektně dozadu, vykryli střední pásmo a nepustili nás prakticky k žádné vážnější akci, kromě úvodních minut, kdy jsme jim stačili dát jen jeden gól. Pak Ťoupal nahrál při přesilovce soupeři na vyrovnávací branku. Také vyloučení Šejby nás částečně rozhodilo, protože jsme přišli o poslední levé bránící křídlo a museli jsme utkání dohrávat ve dvou pětkách. Byl to nepodařený zápas.“

Horst Valášek (HC Dadák Vsetín): „Musím přiznat, že jsme začali utkání bojácně a v úvodních minutách si domácí vytvořili víc šancí než na jeden gól. Měli jsme ale trochu štěstí a neustálým burcováním jsme hráče dostali do takového tempa, že zjistili, že mohou hrát jako rovný s rovným. Přispělo nám i k tomu i vyloučení Šejby, protože víme o současných zdravotních potížích některých klíčových hráčů Pardubic. Naše vítězství považuji za zasloužené.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 20. 9. 1994
VSE - PCE
3:3p
13. kolo, 25. 10. 1994
PCE - VSE
3:6
24. kolo, 2. 12. 1994
VSE - PCE
5:2
35. kolo, 27. 1. 1995
PCE - VSE
3:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube