Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 12. kolo, pátek 21.10.1994, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

4:2
2:0, 1:0, 1:2
Branky: 8. Hlinka, 11. R. Blažek, 31. Antoš, 49. Jelínek - 42. Zajíc, 60. Šejba. Rozhodčí: Balej - Dvořák, Křivský. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2900. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Slavia Praha: Altrichter – Hořava, Macek, Arnošt, Heš, Bláha, Hošek – Jelínek, Hlinka, Pázler – R. Blažek, Slížek, Antoš – Eiselt, Najda, Dopita.
Dynamo Pardubice: Biegl – Filip, Malinský, Píša, Jančařík, Ťoupal, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Pospíšil, Procházka – Weber, T. Blažek, Lubina.

Komentář

V sestavě domácích chyběli zranění Růžička a Kulabuchov, naopak do obrany se vrátil Hořava. Hosté přijeli i s Lubinou, ale ten odehrál kvůli zranění jen část první třetiny. Během ní se však prakticky rozhodlo o výsledku.

Pardubice sice zahrozily dvěma nájezdy, když Hejduk a T. Blažek byli sami před Altrichterem, ale slávistický gólman byl pozorný. V 8. minutě se na druhé straně výtečně zorientoval v koutě Pázler, přihrál Hlinkovi a ten napřáhl přesně pod horní tyčku. O tři minuty později zvýšil slávistické vedení R. Blažek, když projel středem kluziště a prostřelil Biegla.

Druhým gólem domácích byl definitivně určen ráz střetnutí. Slavia nadále útočila, důrazně se tlačila do soupeřova obranného pásma, naopak útočné úsilí hostů zcela pominulo. V posledních sekundách první třetiny mohli ještě domácí zvýšit, neboť Jelínek mířil do tyčky a R. Blažek pět vteřin před sirénou netrefil prázdnou branku.

Herní projev Pardubic nezměnila ani rošáda se sestavou a z kolen je nezvedla ani smůla Slavie, která v polovině utkání musela střídat zraněného brankáře Altrichtra. Jeho nástupce Hudáček si ještě nesáhl na puk a už domácí vedli 3:0, když skrumáž před Bieglem prostřelil Antoš.

Apatickou hru Pardubic nenapravily ani dvě přesilovky, Slavia i v početním oslabení zaměstnávala Biegla. Pardubický brankář měl za druhou třetinu dvojnásobný počet zásahů než oba jeho slávistické protějšky.

Hudáček na začátku posledního dějství inkasoval poněkud laciný gól, neboť po střele Zajíce mu vypadl Kotouč z lapačky. Tím na chvíli ožily šance hostů, ale ukázková kombinace tandemu Hlinka, Jeínek a následná čtvrtá branka z hole kapitána domácích rozhodli o tom, že dva extraligové body zůstaly v Edenu. Nic na tom nezměnil ani Šejbův gól 27 sekund před koncem.

Ohlasy po utkání

Pavel Richter (HC Slavia Praha): „Nejsložitější byl pro nás úvod utkání. Dva góly v první třetině nám pomohly setřást nervozitu, konečně jsme protrhli střeleckou smůlu, dávali branky a po čtyřech kolech konečně vyhráli. Mrzí mě jen zranění Altrichtera, kterému natažené kolenní vazy vystaví stop zhruba asi na pět týdnů. Skutečně nevím, kdo z brankářů bude moci nastoupit v úterý, neboť také Tóth je dlouhodobě zraněn.“

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Slavia vyhrála zaslouženě, byla lepší, my jsme pro ni nebyli kvalitním soupeřem. Výkon se mi těžko hodnotí, nemohl bych říci nic dobrého. Zranění Lubiny, který má zřejmě zlomené zápěstí, nás oslabilo, ale omluvou pro špatný výkon nemůže být.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 16. 9. 1994
PCE - SLA
6:2
12. kolo, 21. 10. 1994
SLA - PCE
4:2
23. kolo, 29. 11. 1994
PCE - SLA
3:4
34. kolo, 24. 1. 1995
SLA - PCE
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube