Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 8. kolo, neděle 1.10.1995, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

6:3
0:1, 0:2, 6:0
Branky: 48. Pýcha, 48. Vošta, 49. R. Ťoupal, 57. Turek, 59. Vošta, 60. Vošta – 16. Kudrna, 25. Měsíček, 31. Pospíšil. Rozhodčí: Rejthar – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6, navíc Biegl (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 1925. Průběh utkání: 0:3, 6:3.
České Budějovice: Svoboda – Nedoma, Zábranský, Suchánek, Šedý (35. Zíb), Soudek, Kubíček – Bělohlav, R. Ťoupal, Pýcha – Rob, Turek, Božek – Sailer, Štrba (35. Šperger), Vošta.
Dynamo Pardubice: Biegl – Měsíček, Jančařík, Píša, Pácal, Beránek, Brázda – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Pospíšil – Weber, Kastner, Procházka.

Komentář

Budějovicím se od počátku nic nedařilo a na perníkáře po dvě třetiny nestačili. A to i přesto, že již ve druhé minutě se dostal do výborné šance centr nejlepší domácí řady Turek. Tentýž hráč ještě v první třetině orazítkoval tyčku. Moc víc toho ale Jihočeši nepředvedli, naopak prim hráli v té době Východočeši. Po první brance jakoby jim narostla křídla a plně ovládli hru.

Ve druhém dějství Měsíček a Pospíšil zvýšili na tříbrankový rozdíl, navíc měli ještě obrovské příležitosti dvakrát Pospíšil (jednou tyčka) a Kudrna jel sám na Svobodu dokonce z poloviny hřiště. To už byli domácí na dně a jen čekali na druhou přestávku.

Potom se začaly dít věci nevídané: během 78 sekund Jihočeši vyrovnali a i když Pardubičtí stále bojovali, přece jen bylo znát, kdo už má navrch. Dílo zkázy pro Východočechy dokonali v posledních třech minutách nejlepší hráči domácích Turek, dále se dvakrát ještě stačil trefit dnes plodný Vošta.

Ohlasy po utkání

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Hosté nás po dvě třetiny stačili nepříjemně napadat, my jsme hráli v té době špatně a podržel nás brankář Svoboda. K závěrečnému dějství nemám co říci, před hráči hluboce smekám.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Úplně jsme propadli, závěr jsme hráli katastrofálně. Hráči si musejí uvědomit, že se hokej hraje šedesát minut a nemohou závěrečné dějství vypustit. Asi u nás budou postihy.“