Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 47. kolo, úterý 25.2.1997, Zimní stadion města Plzně

Plzeň

Dynamo Pardubice

7:3
1:0, 2:2, 4:1
Branky: 2. Novotný, 26. Geffert, 40. Volák, 47. Jindřich, 48. Geffert, 50. Kořínek, 55. Geffert – 33. Jantovský, 39. Lubina, 51. Kudrna. Rozhodčí: Balej – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:4, navíc Blažek (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 5739. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Plzeň: Mařík – Jindřich, Řezníček, Špaček, Vlček, Šmíd, Podrezov – Volák, Musil, Pospíšil – Novotný, Kořínek, Geffert – Šanda, Straka (14. Kampf), Jelen.
Dynamo Pardubice: Barta (55. Jiran) – Augusta, Pácal, Malinský, Kříž, Cyplakov (41. Mudroch), Píša – Jantovský, Blažek (41. Koudelka), Lubina – Hejduk, Plášek, Martinec – Kábrt, Kudrna, Procházka.

Komentář

I přesto, že domácí nastoupili bez svých opor Jelínka a Kučery, začali útočně naladěni a již v samotném úvodu se zásluhou Novotného ujali vedení. Hosté se proti výborné obraně Plzně prosazovali velice těžko a brankáře Maříka prověřovali většinou jen střelami z uctivé vzdálenosti.

V závěru třetiny se domácí opět nadechli k náporu. Nejprve se Volák neúspěšně proháčkoval až před branku, aby vzápětí Geffert po výborné Kořínkově přihrávce netrefil odkrytou branku. Po přestávce hosté zlepšili pohyb a přitvrdili hru, ale byl to naopak soupeř, který po střele Gefferta, téměř z půlky hřiště, zvýšil své vedení.

Brankář Mařík v plzeňské brance čaroval a pardubické útočníky přiváděl k zoufalství. Proti teči Jantovského a akci Lubiny zakončené střelou mezi betony, byl ovšem bezmocný. V samotném závěru třetiny se před Bartou výborně zorientoval Volák a dostal domácí opět do vedení.

V závěrečné třetině se hrál oboustranně vynikající hokej se spoustou pěkných akcí a osobních soubojů. O osudu utkání se rozhodlo v rozmezí 36 sekund, kdy při hře čtyři na čtyři domácí dvakrát překvapili pardubického brankáře střelami od modré. Závěr utkání se již dohrával v klidu a domácí zaslouženě své vedení udrželi a dotáhli tak zápas do vítězného konce.

Ohlasy po utkání

Radim Rulík (HC ZKZ Plzeň): „První polovina utkání byla velice vyrovnaná. Měli jsme v nohách těžká utkání, což bylo na našich hráčích znát. Byli jsme u všeho o trochu později, než soupeř. V důležitých momentech nás podržel brankář Mařík. Souhlasím, že zlom v utkání nastal, když jsme dali dva rychlé góly.“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Začali jsme utkání s vědomím jednoduchého nedělního vítězství nad Opavou. Hráli jsme nedůsledně jak v obraně, tak i v útoku. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, ale třetí a čtvrtý inkasovaný gól nás srazil. Od této chvíle bylo utkání jednoznačnou záležitostí.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 6. 10. 1996
PCE - PLZ
5:4
21. kolo, 19. 11. 1996
PLZ - PCE
1:1
34. kolo, 12. 1. 1997
PCE - PLZ
3:2
47. kolo, 25. 2. 1997
PLZ - PCE
7:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube