Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 28. kolo, neděle 8.12.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

5:1
0:0, 2:0, 3:1
Branky a nahrávky: 22. S. Procházka, 32. Plášek, 41. Lubina, 44. Malinský, 48. S. Procházka – 50. Růžička. Rozhodčí: Blažek – Halas, Brázdil. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8109. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Píša (50. Mudroch), Pácal, Malinský, Kříž, Cypljakov, Augusta – Lubina, Blažek, Jantovský – Pospíšil, Martinec, Hejduk – S. Procházka, Plášek, M. Procházka.
Slavia Praha: Pejchar (44. Málek) – Jakovenko, Kadlec, Látal, Kolařík, Jan Horáček, Heš – Ujčík, Růžička, Sup – Prorok, Kucharčík, Bednář – Glabazňa, Hlinka, Matějovský.

Komentář

Domácí zakončili sérii tří utkání na domácím ledě velmi dobrým výkonem a zaslouženě přehráli pražskou Slavii. Úvodní třetina ale nenabídla příliš pohlednou hru. Obě mužstva pozorně bránila a soupeři si nedovolili prakticky žádné gólové šance.

Slavia pozorným bráněním neumožnila pardubickým hráčům tradiční úvodní nápor, naopak vysunutý Růžička nutil domácí hráče k maximální pozornosti. Bezbrankový rezultát na konci první třetiny nejvýstižněji charakterizoval její průběh.

Skóre se poprvé měnilo až ve 22. minutě, kdy Augustovu střelu od modré Pejchar stačil jen vyrazit a Stanislav Procházka do odkryté branky dal bez problémů úvodní gól. Tato branka znamenala signál k tomu, aby obě mužstva začala hrát kvalitní hokej.

Hra se podstatně zrychlila a oba celky si vytvářely brankové šance. Pražané hrozili zejména dvojicí Růžička – Ujčík. Domácí, kteří měli vyrovnanější tým, hrála prim Pláškova řada, která byla i u druhé branky.

Nástup do závěrečné třetiny vynesl domácím třetí úspěch, kterým korunovali větší důraz před brankou, praktikovaný po celé střetnutí. Pardubičtí v těchto chvílích produkovali moderní útočný hokej, rychlým bruslením přehrávali soupeře a měli více ze hry.

V závěru střetnutí se Slavia částečně vymanila z tlaku domácích, ale pardubický brankář Barta se překonával.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Bylo to těžké utkání, protože k nám začínají jezdit soupeři s obrannou taktikou. Od druhé třetiny začali naši hráči lépe bruslit a kombinovat a projevilo se to na výsledku. Škoda, že hrubá chyba Tomáše Martince v poslední třetině, kdy neuhlídal Růžičku, znamenala, že Barta neodchytal zápas s nulou.“

Jaromír Šindel (HC Slavia Praha): „Přijeli jsme s taktikou co nejdéle nedostat gól a vydrželo nám to až do prostřední části. Náš hokej byl založen na diagnóze lékaře a dnes tři hráči nastoupili ne zcela zdrávi. Soupeř nás přehrál silou.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 20. 9. 1996
PCE - SLA
6:4
15. kolo, 25. 10. 1996
SLA - PCE
3:5
28. kolo, 8. 12. 1996
PCE - SLA
5:1
41. kolo, 11. 2. 1997
SLA - PCE
5:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube