Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 22. kolo, čtvrtek 21.11.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

2:4
1:1, 0:2, 1:1
Branky: 11. Plášek, 59. T. Martinec – 5. Lang, 22. Geffert, 35. Hosták, 53. Zelenka. Rozhodčí: Rejthar – Guth, Rittich. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 9000 (vyprodáno). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Mudroch, Pácal, Kříž, Cypljakov, Píša, R. Pospíšil, Malinský – Lubina, Blažek, Jantovský – D. Pospíšil, T. Martinec, Koudelka – S. Procházka, Plášek, Hejduk – M. Procházka, Sýkora, Paleček.
Sparta Praha: Schistad – Hamr, Burda, Nedvěd, Ptáček, Vykoukal, Benýšek – Potajčuk, Hosták, M. Hlinka – Zelenka, P. Martinec, Lang – Výborný, Horák, Žemlička – Benda, J. Hlinka, Geffert.

Komentář

V předehrávce 22. kola hokejové extraligy viděl vyprodaný pardubický stadion zasloužené vítězství Sparty, která od úvodních minut šla v Pardubicích cílevědomě za ziskem obou bodů.

Utkání začalo oboustranně důraznou hrou, oba celky se do sebe pustily s plnou vervou. Pardubičtí začali s kompletními čtyřmi pětkami, Sparta nastoupila se šesti obránci a čtyřmi útočnými řadami. Důrazné hře Pražanů se snažili domácí čelit kombinační hrou, ale přesto už v páté minutě prohrávali, když Sparta zásluhou Langa využila fatální chyby pardubického gólmana Salfického.

Domácí o šest minut později vyrovnali, když zužitkovali přesilovou hru. V závěru první třetiny si Sparta získala převahu, ale její akce končily na pozorné pardubické obraně.

Ve druhé části hry získala Sparta dvougólový náskok díky dalším laciným brankám. Pražané vedli zcela zaslouženě, protože jejich důsledná nátlaková hra v druhé třetině nutila pardubické hráče k chybám v rozehrávce a neumožnila jim kombinovat.

Do závěrečné třetiny vstoupila Sparta s ještě větším důrazem a rychlostí a snadno převzala iniciativu. Domácím se nedařilo ani v přesilovce, kdy jim chyběl i kousek štěstí. Při plném počtu hráčů na ledě Sparta držela hru snadno pod kontrolou, domácí přehrávala ve všech směrech. Úterní utkání zřejmě nestálo hosty tolik sil, jako pardubické hráče návštěva v Plzni.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Podali jsme kvalitní výkon, v rozhodující fázi nám ale chyběly síly. Sparta má vyrovnané čtyři pětky a každou naši chybu potrestala. V utkání předvedla vynikající výkon“

Václav Sýkora (HC Sparta Praha): „Bylo to zajímavé utkání, kvalitní hokej a vynikající divácká kulisa, přestože utkání přenášela televize. Nám vyšly záměry, se kterými jsme šli do utkání, a náš výkon gradoval ve třetí třetině. Pardubice byly do utkání motivovány a byly velice těžkým soupeřem. O to víc si cením vítězství.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 8. 10. 1996
SPA - PCE
9:1
22. kolo, 21. 11. 1996
PCE - SPA
2:4
35. kolo, 17. 1. 1997
SPA - PCE
6:1
48. kolo, 28. 2. 1997
PCE - SPA
5:2
U3M1, 2. 4. 1997
PCE - SPA
5:6p
U3M2, 5. 4. 1997
SPA - PCE
4:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube