Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, ČF3, úterý 24.3.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vsetín

3:4
0:2, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 25. Kudrna (Martinec), 35. Kříž, 43. Jantovský (S. Procházka, Hejduk) – 8. Veber (Dopita, Zubíček), 15. Broš (Stavjaňa), 29. Beránek (Sršeň, Galkin), 44. Tesařík (Dopita). Rozhodčí: T. Svoboda – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8, navíc Stavjaňa (Vsetín) na 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. Diváci: 9000 (vyprodáno). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4. Konečný stav série: 0:3.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Mudroch, Malinský, Kříž, Píša, R. Pospíšil – Hejduk, Plášek, Jantovský – S. Procházka, Martinec, Kudrna – Pýcha, Sýkora, Kábrt.
Vsetín: Čechmánek – Stavjaňa, Veber, Jaškin, Srdínko, Zubíček, Tesařík – Kratěna, Broš, Stantien – Sršeň, Galkin, Beránek – Bělohlav, Dopita, Kapusta.

Komentář

Hokejisté Petry Vsetín si již ve třetím utkání čtvrtfinálové série zajistili postup do semifinále hokejové extraligy, když po dramatickém boji zdolali poprvé v této sezóně pardubické hokejisty na jejich ledě. O vítězství obhájce titulu rozhodl ve 44. minutě obránce Tesařík.

tkání mělo už v první minutě nucenou přestávku, když se za pardubickou brankou vysypalo plexisklo. Přestávka zbrzdila počáteční elán domácích a po znovuzahájení hry začali být mnohem aktivnější hosté. Už v páté minutě měli šanci, kterou jim zmařil pardubický gólman Barta, ale v 8. minutě již Vsetín vedl zásluhou Veberovy branky. Důrazný obhájce titulu získal převahu, vysunutou obranou do útočného pásma donutil domácí k chybám v obraně a v 15. minutě při přesilovce zvýšil Broš. Domácí si v první třetině připravili jedinou šanci až v 19. minutě, ale Čechmánek Procházkovu střelu vyrazil.

Úvod druhé třetiny patřil pardubickému týmu, který přidal na bojovnosti a důrazu. Ve 25. minutě se domácí dočkali první branky, ale jejich nápor zastavilo vyloučení obránce Pospíšila, které hosté potrestali další brankou. Domácí pak trochu vypadli z tempa, ale nadále se hrál otevřený vyrovnaný hokej. Před oběma brankami si hráči tvořili gólové šance a domácí postavila znovu na nohy druhá branka z Křížovy hole, když Čechmánkovi vypadl puk z lapačky za brankovou čáru. Utkání mělo v této třetině podstatně vyšší úroveň, ke které přispěli zlepšeným výkonem domácí.

Drama nabídla závěrečná třetina, ve které Pardubičtí pokračovali v náporu a ten jim ve 43. minutě přinesl vyrovnání. O minutu později ale o něj přišli zásluhou obránce Tesaříka. S přibývajícími minutami se do hry domácího týmu vnesla nervozita, která poznamenala plynulost akcí, hra se rozdrobila do řady osobních soubojů, ale hosté taktickou hrou udrželi jednogólový náskok a zajistili si postup do semifinále.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Do zápasu jsme vstoupili znovu trochu ustrašeně a nervózně, nevycházely nám přihrávky a udělali jsme chyby, čehož Vsetín využil k získání dvougólového náskoku. Od druhé třetiny jsme začali více chodit do soubojů a z toho vyplynulo vyrovnání. Soupeř zvládl zápas taktikou a sebevědomím, které našim hráčům chybělo hlavně v přesilovkách. Pro naše mužstvo bylo obrovským úspěchem dostat se do čtvrtfinále, když před sezónou odešli tři špičkoví hráči.“

Zdislav Tabara (HC Petra Vsetín): „Vyšel nám úvod utkání, kdy jsme dali dvě rychlé branky. Po nich hráči trochu polevili v tlaku a v osobních soubojích a soupeř toho využil k vyrovnání. Ale naši hráči větší bojovností znovu zápas zvrátili.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 7. 9. 1997
VSE - PCE
3:2
16. kolo, 19. 10. 1997
PCE - VSE
6:1
29. kolo, 30. 11. 1997
VSE - PCE
6:3
42. kolo, 3. 2. 1998
PCE - VSE
6:3
ČF1, 20. 3. 1998
VSE - PCE
7:0
ČF2, 21. 3. 1998
VSE - PCE
5:2
ČF3, 24. 3. 1998
PCE - VSE
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube