Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 47. kolo, úterý 3.3.1998, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

6:4
2:2, 3:1, 1:1
Branky: 4. Martínek, 8. Sailer, 25. Sailer, 34. Filipi, 38. Rob, 43. Rob – 6. Blažek, 12. Kříž, 34. Jantovský, 41. Procházka. Rozhodčí: Bolina – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:5, navíc Nedoma (České Budějovice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 3300. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
České Budějovice: Svoboda – Nedoma, Sičák, Zíb (41. K. Ťopal), Suchánek, Soudek, Martínek – Rob, Ťoupal, Barus – Král, Turek, Sailer – Štrba (44. Kotalík), Filipi, Koudelka.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Mudroch (21. Cypljakov), Pospíšil – Jantovský, Blažek (12. Plášek), Hejduk – Kudrna, Martinec, Pýcha – Procházka, Sýkora, Kábrt.

Komentář

Hokejisté Českých Budějovic uchovali své naděje na účast v play off. V zápase 47. kola zdolali dalšího uchazeče o místo ve finálové osmičce Pardubice 6:4.

Boj o osmou příčku, zaručující účast v play off, nezačalo ani jedno mužstvo žádným úporným bráněním, a tak diváci viděli za prvních dvanáct minut čtyři góly, po dvou na obou stranách. Napřed se trefil za Bartova záda Martínek, ale Blažek po hrubce domácí obrany snadno srovnal. Podruhé se Jihočeši dostali do vedení díky Sailerovi při využití první přesilové hry. Zanedlouho ale hosté hráli dvojnásobnou přesilovku a za 27 sekund ji využili.

Druhá část hry se nesla ve znamení Jihočechů. Napřed je do dvoubrankového vedení dostali Sailer s Filipim, ale sedm sekund poté potrestal nepozornost obránců Jantovský. V té době neměl nejlepší okamžiky brankář Barta, který dostal další laciný gól, tentokráte od Roba po otočce z dálky.

Když ale po dvaceti odehraných sekundách v závěrečném dějství hosté opět snížili jen na jednogólový rozdíl, nevypadalo to s Jihočechy dobře. Naštěstí pro ně zaúřadovala první pětka a dnes střelecky disponovaný Rob opět zvýšil a zajistil svému mužstvu přece jen více klidu. To potom dovedlo zápas zaslouženě do vítězného konce. Naděje na play off tak v Českých Budějovicích stále žije.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Liška (HC České Budějovice): „My jsme začali zápas agresivně, tak jak jsme si předsevzali a dostali jsme soupeře pod tlak. Při druhé naší obdržené brance se hosté dostali zpět do zápasu. Poté jsme ale zbytečně chybovali, hráli rozháraně, naštěstí to ale našim střelcům dnes vycházelo. Škoda zbytečných šarvátek v závěru utkání.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „My jsme naopak začali moc špatně, hráči si nehlídali své pozice a z toho plynuly i zbytečně obdržené góly. Druhou třetinu jsme sice hráli lépe dopředu, ale zase jsme inkasovali po chybách v obraně. Zápas to byl nervózní, nepovedl se našemu brankáři Bartovi, ale ani hlavnímu rozhodčímu Bolinovi.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 23. 9. 1997
PCE - CEB
6:2
21. kolo, 2. 11. 1997
CEB - PCE
5:2
34. kolo, 30. 12. 1997
PCE - CEB
2:3
47. kolo, 3. 3. 1998
CEB - PCE
6:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube