Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 38. kolo, úterý 13.1.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Opava

4:3
3:1, 1:1, 0:1
Branky: 1. Blažek, 8. Malinský, 18. St. Procházka, 29. Hejduk – 16. Jan Žurek, 39. Nohel, 46. Mařák. Rozhodčí: Poruba – Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5112. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
Dynamo Pardubice: Barta (46. Svoboda) – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Hrubeš – Hejduk, Blažek, Paleček – Pýcha, Martinec, Plášek – S. Procházka, Sýkora, Kábrt.
Opava: Nešťák (21. Haas) – Suchánek, Mareček, Galvas, Augusta, Šmíd, Holík – Brančík (21. Piskoř), Sychra, Selingr – Jan Žurek, Ministr, Pavelek – Bacho, Nohel, Martinec (21. Mařák).

Komentář

Na pardubickém ledě získali domácí povinné vítězství 4:3, ale o zisk dvou bodů se museli strachovat až do závěrečného signálu. Výhrou udrželi Východočeši naději na postup do osmičlenného play off, na devátém místě ztrácejí na Jihlavu čtyři body.

Od začátku úvodní třetiny se hrálo v režii domácích, kteří po čtyřiadvaceti sekundách rozjásali diváky zásluhou domácího Blažka. Hosté se zoufale bránili a před Nešťákem vznikal jeden zmatek za druhým. Pardubičtí toho využili v osmé minutě, kdy shluk před opavským brankářem prostřelil Malinský. Východočeši si rychlou hrou vytvářeli další brankové šance, ale chybělo důraznější zakončení. Opavští využili v 16. minutě zásluhou Jana Žurka jediné zaváhání domácích, ale o dvě minuty později po střele Stanislava Procházky už domácí opět vedli o dvě branky.

Hokej průměrné úrovně se hrál i ve druhé třetině, kdy domácí měli trvalou převahu, pohříchu ale předváděli příliš technickou kombinační hru namísto jednoduchosti. V 29. minutě Hejduk zvýšil na tříbrankový náskok, avšak laciná branka Opavy ve 39. minutě z hole Nohela snížila náskok pardubického týmu. Opavští trenéři v této třetině provedli drobné korektury v sestavě, ale ke zlepšení úrovně jejich hry to nevedlo.

V závěrečné dvacetiminutovce ležérní hra domácích v obranné fázi nabídla šanci soupeři, který korigoval na 4:3. Po této brance se gólman Barta nechal vystřídat Svobodou, který musel mařit gólové šance Nohela, Sychry a Ministra. Jednogólový náskok domácích poznamenal jejich hru nervozitou, a tak závěr utkání vyzněl v nápor Opavy, které se však už vyrovnat nepodařilo.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Jsme spokojeni pouze s tím, že jsme uhráli povinné dva body, které musíme získávat, chceme–li pomýšlet na osmičku. Utkání jsme začali velice dobře, brzy jsme dali rychlé góly, ale za stavu 4:1 jsme pustili soupeře znovu do hry.“

Petr Pělucha (HC Bohemex Trade Opava): „Začali jsme utkání ve vlažném tempu a soupeř potrestal naše hrubé chyby třemi lacinými brankami. Od druhé třetiny jsme provedli korektury v sestavě. V závěrečné třetině jsme domácí nachytali na hruškách a mohli jsme rozhodnout zápas, bohužel to nevyšlo.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 5. 10. 1997
PCE - OPA
4:2
25. kolo, 20. 11. 1997
OPA - PCE
1:5
38. kolo, 13. 1. 1998
PCE - OPA
4:3
51. kolo, 15. 3. 1998
OPA - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube