logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
6.8.2020
Redakce

Juniorské derby rozhodly čtyři branky Hradce v samotném závěru zápasu

Hradec Králové – Přátelské utkání východočeských juniorů opět ovládli hráči Mountfieldu, tentokrát především díky výborným výkonům jejich brankářů a gólovému koncertu, který domácí rozpoutali deset minut před koncem základní hrací doby. Vyrovnané derby tak mělo pro hráče Dynama hořkou příchuť čtyř obdržených branek.

přát., čtvrtek 6.8.2020

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

4:0
0:0, 0:0, 4:0
Branky a nahrávky: 50. Perička (Drbal), 51. Matěj Beneš (Janoušek), 55. Pajer, 58. Pajer (Moravec). Vyloučení: 3:2. Bez využití . Diváci: 0. Průběh utkání: 0:0, 4:0.
Mountfield HK: Sajdl (40. Vacek) – Perička, Králik, Pelda, Janoušek, M. Pinkas, Havlíček, Drbal – Gaspar, Janda, Lang, T. Pinkas, Moravec, Pajer, Jušta, Matěj Beneš, Michal Beneš, Budina.
Dynamo Pardubice: Kraus – Chabada, Kaštánek, M. Kubíček, Secký, Nedelka, P. Kubíček, Tvrdík – Trejbal, Rohlík, Šír, Lichtag, Antoníček, Kaplan, Paleček, Kloz, Hledík, Herčík.

Komentář

Utkání v malé hale hradecké ČPP areny začalo větším tlakem hostujících hráčů, již v 6. minutě se do dobré pozice dostal pardubický Ondřej Rohlík. Jeho střelu ale vyrazil brankář Sajdl a také následná přesilová hra Dynama nevyústila v první branku zápasu. Hra však dále pokračovala ve vysokém tempu a k vidění bylo ještě několik příležitostí vstřelit branku, proti však byli brankáři na obou stranách kluziště. Nic na tom nezměnilo ani první vyloučení Pardubic v závěru první třetiny, která tak skončila bez jediné branky.

I úvod druhé třetiny patřil domácímu Sajdlovi a opakoval se také duel s Ondřejem Rohlíkem. Tentokrát ho hradecký brankář zastavil svojí holí. Znovu byly k vidění dvě přesilové hry, a to v 28. a 30. minutě, jenže čtvrteční zápas po většinu svého času nebyl přehlídkou gólových momentů. Šanci na změnu měl v 34. minutě Kaplan, který ujel hradeckým obráncům, jenže Sajdl byl znovu připraven. Závěr prostředního dějství už poté nepřinesl žádný zajímavý moment, oba celky totiž směrem dozadu hrály velice pečlivě.

Poslední dvacetiminutovka vypadala zcela odlišně. A to nejen tím, že se do domácí klece postavil brankář Vacek. Po několika větších šancích na obou stranách rozjel Mountfield gólový koncert. Vše začalo v 50. minutě, kdy krátce po neproměněném úniku Hledíka otevřel na druhé straně skóre Tomáš Perička svým zakončením pod horní tyč. O minutu a sedm vteřin později pak svého parťáka napodobil Matěj Beneš a Hradec už vedl 2:0. Dynamo najednou jako kdyby ztratilo klidnou hlavu. Po čtyřech minutách pak přišel další zásah. O další trefu se postaral Lukáš Pajer, jenž si dokázal najít kotouč za zády Krause a posunout ho za brankovou čáru. Povzbuzený Mountfield už pak nedovolil Pardubicím téměř nic, hřebíček do rakve hostů pak přišel se čtvrtou brankou Hradce. Podruhé v utkání se trefil Pajer, když spolu s Petrem Moravcem předvedl pohlednou akci. Křižnou přihrávkou překonali hostující obranu i brankáře a Mountfield tak zvítězil 4:0.

Oba celky se ještě dohodly, že si vyzkouší nájezdy. V nich byl také úspěšnější tým Hradce Králové, a to v poměru 1:0.

Zápasy v sezóně

přát., 31. 7. 2020
HKR - PCE
5:4
přát., 6. 8. 2020
HKR - PCE
4:0
13. kolo, 20. 10. 2020
HKR - PCE
20.10.2020
30. kolo, 5. 1. 2021
PCE - HKR
05.01.2021

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube