logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
31.7.2020
Redakce

Dynamo v juniorském derby vedlo, přesto musí skousnout porážku

Pardubice - Junioři Dynama si bohužel ani ve druhém přípravném duelu nepřipsali na své konto vítězství, tentokrát Pardubice jen těsně podlehly rivalovi z Hradce Králové 4:5. V přetahované držel Dynamo nad vodou dvougólový útočník Hledík.

přát., pátek 31.7.2020

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

5:4
1:2, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 4. Lang (Perička), 23. Morong, 40. T. Pinkas (Pajer, Perička), 43. Jušta (Perička), 54. Lang (T. Pinkas, Pajer) – 9. Hledík (Pavlík, Paleček), 19. Hledík (Trejbal, Secký), 43. Kaštánek (Antoníček, Lichtag), 58. Paleček (Kaštánek, Šír). Rozhodčí: Veinfurter – Hofman, Šesták.. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4.
Mountfield HK: Sajdl (30. Vacek) – Perička, Naar, Pelda, Králik, M. Pinkas, Havlíček, Drbal – Jirků, Šedivý, Janda, Lang, T. Pinkas, Moravec, Pajer, Lukačka, Morong, Budina, Matěj Beneš, Michal Beneš, Jušta.
Dynamo Pardubice: Borovička – Chabada, Kaštánek, M. Kubíček, Secký, Nedelka, Odehnal, P. Kubíček – Trejbal, Antoníček, Hledík, Lichtag, Herčík, Šír, Paleček, Pavlík, Kloz, Půlpán.

Komentář

Úvod první třetiny lépe vyšel hráčům Mountfieldu, když ve 4. minutě otevřel skóre utkání Kryštof Lang, jenž uklidil puk do odkryté části brány – 1:0. Pardubice ovšem neprohrávaly příliš dlouho, o pět minut později vyrovnal svojí první brankou v zápase Daniel Hledík – 1:1. Skóre na stranu hostí mohl zanedlouho převážit navrátilec ze Švédska Nedelka, na jehož střelu ale Seidl skvělým přesunem stačil zareagovat a puk chytil. V dalších minutách vychytal dvě dobré šance Hradce Králové pardubický brankář Borovička. Necelou minutu před koncem první části se Dynamo ujalo vedení, když se podruhé trefil Daniel Hledík – 1:2.

Pardubickým hokejistům vedení však dlouho nezůstalo. Ve 23. minutě se střelou z brankoviště trefil Matěj Morong a srovnal stav utkání na 2:2. Dvě sekundy před druhou sirénou se domácí celek dostal do vedení! Tadeáš Pinkas se u pravé tyče dostal k zakočení a puk skončil za Borovičkovými zády – 3:2.

Na začátku třetí periody po faulu domácích byla Pardubicím umožněna přesilová hra, která za necelou minutu byla využita Vítem Kaštánkem a stav byl opět vyrovnaný – 3:3. Hradec ovšem dlouho nezahálel a za devět vteřin opět odskočil do vedení. Šťastným zakončením se prezentoval Jan Jušta, jenž procedil puk za záda Michala Borovičky – 4:3. Zbývalo sedm minut do konce základní hrací doby a domácí tým se ujal dvoubrankového vedení. V protiútoku si hráči vyměnili kotouč a Kryštof Lang už se střelou zblízka neměl problém – 5:3. Pardubice se snažily ovšem mocně dotahovat ztrátu. Nejprve se k trestnému střílení po faulu na Herčíka rozjel Petr Antoníček, úspěšný ale nebyl. V následující přesilové hře ale po střele Kaštánka dorazil puk do brány Adam Paleček a dal hostům ještě naději na vyrovnání – 5:4.

Srovnat utkání se ale Dynamu už nepodařilo a na Mountfield HK ve vyrovnaném duelu těsně nestačil. Po utkání ještě následovaly samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější také Hradec Králové. Za Pardubice se v dovednostní činnosti trefil Zdeněk Pavlík.

Zápasy v sezóně

přát., 31. 7. 2020
HKR - PCE
5:4
přát., 6. 8. 2020
HKR - PCE
4:0
13. kolo, 20. 10. 2020
HKR - PCE
20.10.2020
30. kolo, 5. 1. 2021
PCE - HKR
05.01.2021

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube