logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
28.7.2020
Redakce

Junioři Dynama nestačili na úvod přípravy na Jihlavu

Pardubice – Mládežníkům Pardubic nevyšel na domácím ledě vstup do přípravy. V utkání proti Jihlavě sice vedli, jenže v prostřední části inkasovali čtyřikrát, což se ukázalo jako klíčové. Hosté si náskok pohlídali až do konce a zvítězili poměrem 5:4.

PR1, úterý 28.7.2020

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

4:5
1:0, 2:4, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Štetka (Trejbal), 36. Kubíček (Kaplan), 37. Trejbal (Rohlík, Novotný), 53. Kubíček - 23. Pavelec (Melenovský), 27. Dymák (Adam, Vyvial), 32. Malenovský (Rauš, Blaško), 39. Pavelec (Kravec), 50. Nevšímal (Rauš, Dymák). Vyloučení: 3:5. Bez využití:. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.
Dynamo Pardubice: Nečas - Nedelka, P. Kubíček, M. Kubíček, Tvrdík, Odehnal, Heligr, Chabada - Trejbal, Rohlík (C), Hledík - Štetka, Kaplan, Hebek - Půlpán, Nekvinda, Kloz - Novotný.
Dukla Jihlava: Krejčí (32. Maláč) - Kofroň, Zeman, Macek, Adam, Rašín, Blaško, Zedek, Smolko - Doležal, Juda (C), Vyvial - Barák, Malenovský, Mlejnek - Melenovský, Nevšímal, Pavelec - Rauš, Dymák, Kravec.

Komentář

Hokejisté Dynama měli v první třetině problémy s disciplínou. V osmé minutě byl vyloučen Novotný, jenže domácí oslabení zvládli. Do početní nevýhody se během dalších sedmi minut dostali ještě dvakrát, v obou případech se na trestnou lavici pakoval navrátilec ze Švédska Nedelka. Jihlavští ovšem potrestat pardubickou nedisciplinovanost nedokázali.

Bylo to naopak Dynamo, kdo jako první udeřil. V 16. minutě se v oslabení dokázal prosadit Pavol Štetka - 1:0. První třetina žádnou další trefu nenabídla, čili do kabin mířili domácí spokojenější. Úvod druhé periody nabídl přinesl zajímavé pasáže hry. Hostům se zakrátko povedlo srovnat, ve 23. minutě se o to postaral Daniel Pavelec. Vzápětí dostali domácí možnost udeřit v početní výhodě, soupeř se však dokázal ubránit.

Ve 27. minutě se situace opakovala. Jihlavě se povedlo skórovat, síť za Nečasem napnul Tomáš Dymák - 1:2. Krátce po polovině utkání šla Jihlava do trháku, Šimon Malenovský dostal kotouč do pardubické branky a hosté rázem vedli o dva góly. Dynamo se ovšem nevzdalo a velmi rychle dokázalo ztrátu smazat. V rozmezí od 36. do 37. minuty se v rozpětí necelých 80 sekund prosadili Martin Kubíček a Michal Trejbal. Radost domácích nevydržela dlouho.

V předposlední minutě druhé třetiny dostal hosty do vedení svým druhým gólem v utkání Daniel Pavelec. Ve třetím dějství se chtěli domácí hnát kupředu a zkusit opět dohnat brankové manko. Deset minut před závěrečnou sirénou se po kombinaci hostů dostal ke střele Jan Nevšímal a mířil přesně, dostal svůj celek opět do vedení o dvě trefy. Před Dynamem stála známá situace ze zápasu - stáhnout pohodlný náskok soupeře.

V 53. minutě na tom začal pracovat obránce Martin Kubíček, který se stejně jako jihlavský Pavelec trefil podruhé v utkání. Následně se Pardubice po faulu Korhoně dostaly do další přesilovky, gól však již nepadl. Hosté z Jihlavy ubránili těsný náskok a mohli se radovat z vítězství v poměru 5:4!