logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
15.12.2019
Redakce

Junioři udolali Slavii v prodloužení

Pardubice – Pardubičtí junioři dokázali v rámci Turnaje O Pohár DHL přetlačit pražskou Slavii v prodloužení, když jako správný kapitán gólem v čase 63:22 rozhodl Jan Oliva.

Turnaj O Pohár DHL, 26. kolo, sobota 14.12.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

2:1
0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 32. Costa (Kostka, Antoníček), 64. Oliva (Rohlík) – 52. Srdínko (Hovorka, Labuzík). Rozhodčí: Tomáš Veselý, Ondřej Bohuněk, Radek Špringl. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Nečas – Kraus, Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Hebek, Rohlík, Pavlík, Šír, Šťastný
Slavia Praha: Málek – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Hasil, Slavíček, Ribarovski, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák

Komentář

Pardubice začaly velice aktivně a zasypávaly Romana Málka jednou střelou za druhou. Mladý slavistický gólman však chytal výborně a brzy se dostal do tempa, ve kterém vydržel v podstatě po celý zápas. Od prvního písknutí bylo otázkou času, kdy Pardubičtí vstřelí první branku. V první třetině se jim to však nepodařilo a do kabin se odcházelo za stavu 0:0. Zajímavostí je, že v první třetině viděli diváci dvě současná dvouminutová vyloučení, což se opakovalo i v periodě třetí.

Do poloviny druhé třetiny se hrál podobný hokej jako v první části. Pardubice svého soupeře tlačily, ale narážely na už dávno rozchytaného Málka. Nečas na druhé straně musel řešit jen pár nahození od modré čáry, které ho mohly ohrozit jen proto, že byl v brance studený a na puk si sáhl jen sporadicky. Z tlaku Pardubic vyplynuly v polovině druhé třetiny dva po sobě jdoucí fauly juniorů ze Slavie. Nejprve podrazil Šťastného Štrombach a po pěti vteřinách šel za stejný faul pykat i Hovorka. Dynamu k využití přesilovky pět na tři stačilo 48 vteřin. Antoníček našel za brankou Kostku, který vybídl před brankou číhajícího australského střelce Kalea Costu, který se nemýlil a rozradostnil diváky v ochozech malé haly. Po první brance se začali hlásit o slovo i Pražané a Nečas musel řešit pár nepříjemných situací i před svou svatyní.

Třetí třetina byla nejvyrovnanější a od její poloviny začali být o chlup aktivnější hosté. To vyústilo v jejich vyrovnávací gól, když střelu Mikuláše Hovorky před brankou šikovně tečoval Jan Srdínko. Poslední minuty byly oba týmy nervózní a snažily se neudělat chybu a spíše čekaly na prodloužení.

V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu, až nakonec po přihrávce Ondřeje Rohlíka, který pár vteřin předtím trefil tyč, dokázal rozhodnout kapitán Jan Oliva a Dynamo tak získalo o bod více než soupeř z hlavního města České republiky.