logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
15.1.2020
Redakce

Junioři doma okradli Piráty z Chomutova o tříbodový poklad!

Pardubice – Další cenné body si připisují doma junioři, kteří zvládli lépe souboj s Chomutovem a se skóre 4:0 nedali soupeři šanci. Svěřencům Richarda Krále nyní patří již třetí příčka v tabulce Turnaje O Pohár DHL.

Turnaj O Pohár DHL, 22. kolo, středa 15.1.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

4:0
2:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 4. Rouha (Šír, Rozlílek), 17. Tobiáš (Rozlílek), 43. Blažej (Kostka), 57. Pavlík (Rozlílek, Tobiáš). Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Pechánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 100. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 4:0.
Dynamo Pardubice: Nečas – Oliva, Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Hebek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Pavlík, Šír, Šťastný
Piráti Chomutov: Běhula – Pöschl, Petrásek, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Popelka, Berčík, Janeček, Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech, Koláček

Komentář

První třetinu začali lépe domácí. Již ve druhé minutě se dostal do šance Rozlílek, jeho rána skončila pouze ve výstroji Běhula. Pardubice se ale radovaly o dvě minuty déle, když Šír našel před brankou nehlídaného Michala Rouhu a ten s klidem zakončil nad beton chomutovského brankáře. Hosté se moc do šancí nedostávali, a tak v 9. minutě zkusil vystřelit Rohlík, jeho prudkou střelu brankář dokázal pouze zahrát před sebe, tam čekal připravený Costa, ten však puk do branky také nedostal. Pardubice si dokonce zahrály přesilovou hru, Chomutov se ale ubránil a nepustil domácí ke střele. To je však nemuselo mrzet, na konci 17. minuty je poslal do dvoubrankového vedení Ondřej Tobiáš.

Druhá třetina začala vyrovnaněji, oba týmy se střídaly v držení puku a dostávaly se do podobných gólových situací. Pardubice hrály dokonce minutu a půl přesilovku pět na tři, tu nedokázaly zužitkovat přes výborné zákroky hostujícího brankáře Běhuly. Naopak mohly inkasovat, když po špatné rozehrávce ujížděl sám na bránu hostující Michal Janeček, kterému jeho klička nevyšla a Nečas jeho fintu vystihl.
Poslední třetina začala lépe pro Chomutov, ten se natlačil na tři minuty do útočného pásma a střílel na Nečasovu branku, co to šlo. Ten ale za svá záda nehodlal pustit ani jeden puk. Naopak udeřili domácí, když ve 43. minutě zpoza brány nahrával Kostka na volného Daniela Blažeje, který vsítil již na 3:0. Poté se Chomutov dostal opět do nátlaku, ale gól ne a ne přijít. A tak znovu v 57. minutě udeřilo Dynamo, za které upravil skóre Zdeněk Pavlík na konečných 4:0. A díky tomuto utkání se Dynamo dostalo po 32 odehraných zápasech na bronzovou příčku v tabulce.


Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): "Nastoupili jsme do utkání kvalitně, jen jsme neproměnili nějaké šance a až do konce druhé třetiny jsme hráli lehkovážně a bez nasazení, jaké bychom si představovali. Třetí třetinu jsme chtěli odehrát bez obdržené branky a ten výkon byl zodpovědný, navíc jsme ještě dokázali přidat dva góly."

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): "Přijeli jsme sem až moc s respektem vůči Dynamu a to nás nejspíše stálo body. Nehráli jsme vůbec aktivně. Druhá a třetí třetina byla lepší a dalo se občas i pochválit některé mladé hráče. Nejspíš jsme si i zasloužili místo tří tyček vstřelit tři góly a zápas by vypadal možná jinak."