logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
11.9.2019
Redakce

Junioři pokračují na vítězné vlně, v Litvínově uspěli po nájezdech

LITVÍNOV — Pardubičtí junioři prožívají parádní vstup do nové sezony, v prvním venkovním utkání v Litvínově se udrželi na vítězné vlně výhrou po nájezdech. Dvakrát sice prohrávali, zásluhou branek Michala Rouhy a Ondřeje Rohlíka ale dokázali vždy vyrovnat. Za nerozhodného stavu 2:2 dospěl duel až do samostatných nájezdů, kde pro Dynamo vystřelil bod navíc v šesté sérii nájezdů Jan Oliva.

Turnaj O Pohár DHL, 3. kolo, pátek 13.9.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

2:3
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 11. Fišer (Bartoš, Dufek), 30. Bartoš (Dufek) – 28. Rouha (Hrádek, Oliva), 42. Rohlík (Costa, Blažej), rozh. náj. Oliva. Rozhodčí: Sýkora – Frodl, Šimánek. Vyloučení: 5:4. Bez využití: . V oslabení: 1:0. Diváci: 142. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Háva, Kroupa, Kitzberger, Baláž, Jonák, Miškovič – Fišer, Bartoš, Dufek (C) – Kysela (A), Jindra, Stehlík – Šarlinger, Limanovský, Jouza.
Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Kubíček, Oliva (C), Hrádek, Kaštánek, Leder, Blažej (A), Secký – Bucek, Kostka, Rozlílek (A) – Rouha, Šír, Antoníček – Costa, Rohlík, Chára – Pavlík, Šťatný

Komentář

První branku předehrávaného utkání vstřelili domácí, čímž ukončili 130 minut trvající neprůstřelnost pardubického gólmana Nečase. Pod úvodní zásah se podepsal Jaroslav Fišer, asistenty byli Bartoš s Dufkem. Ještě před první sirénou si hostující Dynamo zahrálo přesilovou hru za zákrok Šarlingera, skóre se však neměnilo.

Ve 26. minutě dostali pardubičtí k dispozici další hru v početní výhodě a devět vteřin po jejím skončení dokázali srovnat krok. Svoji premiérovou branku v novém ročníku vsítil Michal Rouha. Litvínov s odpovědí přišel záhy, dvě a půl minuty nato se po Dufkově přihrávce prosadil Dan Bartoš, a to dokonce ve vlastním oslabení. Černožlutí ve druhé polovině prostředního dějství hráli v rychlém sledu dvě přesilové hry, ani z jedné se jim ale nepodařilo skórovat. Do šatny si tak stejně jako po dvaceti minutách odnesli jednobrankový náskok.

O ten však přišli už ve 42. minutě zásluhou Ondřeje Rohlíka, který za sebou má už i start v Tipsport Extralize. Nedisciplinovanost obou týmů vedla v poslední periodě ke čtyřem přesilovým hrám, další branky se ale diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky nedočkali. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení.

Ani nastavený čas nepřinesl kýžené rozuzlení, vyrovnaný duel tak dospěl až do samostatných nájezdů. V penaltách třikrát uspěli hosté (rozhodující nájezd dal Jan Oliva) a odváží si tak dnes ze severu Čech dva body.