logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
26.02.2024
Redakce

V seniorském hokeji jsme letos dali prostor devíti mládežníkům! O které talenty jde?

V úterý 27. února se poprvé uskuteční Dynamický den, který se má věnovat tomu, co je aktuální teď a co nás čeká dál. Dynamo totiž není jenom historie. Dynamo je současnost, i budoucnost! Přečtěte si, kteří hráči v letošní sezóně dostali šanci v seniorském hokeji, ať už v dresu pardubického áčka, či béčka.

V seniorském hokeji dostalo letos šanci celkem devět pardubických juniorů a dorostenců. Pojďte se podívat na jejich přehled!

Stabilní součástí obrany Dynama B je v letošní sezóně sedmnáctiletý Martin Švec. Ten v Chance lize naskočil do sedmnácti utkání, ve kterých zapsal pět asistencí. Ve dvou zápasech si vyzkoušel také nejvyšší českou soutěž a hned v tom druhém se dokázal gólově prosadit, když využil skvělé přihrávky Tomáše Hyky. S týmem Dynama odcestoval také na odvetné utkání čtvrtfinále Ligy mistrů do Raumy.

Švec je v letošním ročníku oporou české reprezentace do 18 let, za kterou už naskočil dvanáctkrát a připsal si deset kanadských bodů.

Vít Macek je dalším z pardubických mládežníků, kteří zasáhli do extraligového zápasu. Šikovný útočník dorostového ročníku 2007 debutoval v nejvyšší soutěži ve věku 16 let, 10 měsíců a 12 dnů na ledě Komety Brno. Při přestřelce, kterou Dynamo zvládlo 7:6 po prodloužení, strávil na ledě přes 10 minut, ve kterých zvládl dvě střely na branku. V dresu dorostu sbírá téměř dva body na zápas, v juniorce pak posbíral pět bodů v sedmi zápasech.

Dres A týmu oblékl v letošní sezóně také David Krčál. Dnes už sedmnáctiletý útočník se představil v rámci Ligy mistrů na ledě pozdějšího vítěze soutěže ze Ženevy. Při prohře 2:3 po prodloužení na ledě strávil více než třináct minut. V utkání, ve kterém naskočil ve druhém útoku po boku Roberta Kousala a Lukáše Radila, se dostal i do jedné velké šance, když zakončoval přečíslení dva na jednoho. Na ženevského brankáře Desclouxe však nevyzrál.

Krčál i Macek letos nastupují také za reprezentaci do 17 let. Zatímco Vít Macek odehrál v reprezentačním dresu šest zápasů a třikrát se zapsal mezi střelce, David Krčál reprezentoval Česko i na mistrovství světa hráčů do 17 let, kde však v pěti zápasech nebodoval.

V letošním extraligovém ročníku se ve dvou zápasech objevil také Dominik Pavlata. Devatenáctiletý útočník však patří také do kádru béčka, v jehož dresu odehrál už sedmnáct ligových zápasů. Kromě toho září v juniorské soutěži, kde ve 44 zápasech zapsal skvělých 56 bodů.

Z Pavlatova ročníku 2004 se v Dynamu B objevili ještě vytáhlý obránce Tomáš Hebek, který zapsal čtyři starty. Ve dvou zápasech naskočil polský forvard Adrian Gromadzki a osm startů s bilancí jedné asistence si připsal talentovaný bek Jakub Koudelka.

Do devíti zápasů zasáhl ještě o rok mladší Adam Fiala a pět střetnutí odehrál Tadeáš Kalužík, který si už ve druhé nejvyšší soutěži stihl připsat asistenci. Společně s Fialou se zúčastnili také nedávného Turnaje pěti zemí s českou reprezentací do 20 let, který uskutečnil ve švýcarském Klotenu.

Také o pardubické mládeži bude Dynamický den, ve kterém nastoupí hráči Dynama ve speciálních dresech! Dynamo je současnost, i budoucnost! Přijďte se o tom přesvědčit. Speciální zápas startuje už v úterý 27. února od 18:00. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.