logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
25.03.2024
Redakce

Pocity? Skvělé, raduje se po postupu do semifinále Vít Macek

Pardubičtí dorostenci se utkali ve čtvrtfinále s Hradcem Králové. První dva zápasy se odehrály na pardubické půdě. Úvodní utkání se rozhodlo až v prodloužení a první bod v sérii zajistil pardubický Ondřej Ruml. Jenže Hradec o den později sérii vyrovnal, kdy vyhrál 3:1. Série se tak přesunula do Hradce. Ve třetím zápase Dynamo rozstřílelo Mountfield 8:2 a mělo tak na dosah postup, který se také o den později konal, kdy ve čtvrtém utkání Pardubice vyhrály 4:1 a zahrají si tak semifinále! Zápas i celou sérii o postup zhodnotil nejproduktivnější hráč Vít Macek.

Pardubičtí dorostenci šli do čtvrtého čtvrtfinálového zápasu s vedením v sérii 2:1. Dynamo poslal jako první do vedení Vít Macek, který zhodnotil zápas.

Celkově super zápas. V pátek jsme je roznesli na kopytech a do match války jsme šli s velkým sebevědomím. Ale samozřejmě i s pokorou, a hlavně jsme do toho šli všichni společně jako tým a nedali jim nic zadarmo. A za to jsme byli odměněni.

Právě Vít Macek má velký podíl na tom, že Pardubice vyhrály, jelikož v zápase vstřelil dva góly. Celkově pardubický mladík v sérii nasázel čtyři góly.Tak padlo to tam. Jsem rád. ece jenom každý gól v play-off má tu sílu a dokáže každého v týmu nakopnout. Což myslím, že se povedlo. Ale pro mě to je jen třešnička na dortu za výkon. Hlavní je, že náš týmgól a ne já,” říká Vít Macek.

Potom co pardubičtí dorostenci odehráli zápasy o pořadí v play-off, zjistili, že ve čtvrtfinále narazí na Hradec Králové, stejně jako A-tým. V těchto východočeských derby dokázalo Dynamo vyhrát tři zápasy a vyřadit Mountfield a postoupit tak do semifinále.

Série byla ze začátku hodně napjatá. My sami jsme nebyli úplně nastavený na play-off mód, ale po té prohře, která nám hodně dala, jsme se nakopli a už konečně začali hrát ten hokej co nám jde. A za to jsem strašně rád,” hodnotí celou sérii pardubický útočník.

Stejně jako áčko tak i dorostenci přesně ve stejný den dokázali porazit Mountfield HK a postoupit tak do semifinále.Pocity? Skvělý, je potřeba z toho mít radost a oslavit to. Přece jenom už teď jsme top čtyřka, ale to nám nestačí, my chceme víc, takže jsme samozřejmě strašně rádi, ale ještě nekončíme,” raduje se Vít Macek.

Teď už se jenom čeká na soupeře, se kterým se Dynamo utká. To, jak se na semifinále připraví, prozradil Vít Macek. Na semifinále asi stejně jako na každý zápas play-off. Nastudujeme soupeře, no a pak už jenom zase do války, hlava nehlava, tohle už jsou prostě jatka. Nic není zadarmo. Chceme hrát zase ten náš hokej, diktovat vývoj hry.

Podpořit dorostence na semifinále můžete skrz vrátnici enteria areny. Vstupné činí 10 korun.