logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
02.03.2024
Redakce

PREVIEW: V posledním zápase základní části přivítáme Motor

Hokejisty Pardubic čeká poslední utkání základní části Tipsport extraligy v sezoně 2023/24. Na domácím ledě přivítají v 52. kole nejvyšší soutěže Motor České Budějovice a v případě bodového zisku překonají extraligový rekord v počtu získaných bodů v základní části! Po utkání Dynamo převezme Pohár Jaroslava Pouzara za prvenství v dlouhodobé části soutěže. Utkání začíná v neděli 3. března v 16:30.

Pardubičtí hokejisté mají už od úterý zajištěné vítězství v základní části Tipsport extraligy v sezoně 2023/24. Dlouhodobou část soutěže ovládli podruhé v řadě a vyrovnali bodový rekord extraligy ze sezony 2015/16. Nyní má Dynamo jasný cíl, v posledním zápase sezony potěšit domácí publikum a rekord překonat!

V pátek se Pardubice představily na ledě Třince, se kterým do té doby v sezoně ještě neprohrály. Oceláři si do poloviny zápasu vypracovali tříbrankový náskok a poté jej dlouho drželi. V 54. minutě ale snížil Richard Pánik, na kterého o 5 minut později navázal Lukáš Radil a drama bylo na světě. Právě Richard Pánik, který se poprvé od výměny vrátil na třinecký led, vyrovnal v čase 59:19 na 3:3 a zápas musel do prodloužení. Nakonec rozhodly až nájezdy, ve kterých byl úspěšnější Třinec. Dynamo si do tabulky připsalo 118. bod a vyrovnalo extraligový rekord v počtu získaných bodů v základní části Tipsport extraligy!

„Je pro nás skvělé, že jsme schopni takto vyrovnat z 0:3 na 3:3. Kluci makali a do poslední chvíle jsme věřili, že se nám ten zápas podaří otočit nebo zdramatizovat, což se nám povedlo a za to jsme rádi," říkal po zápase trenér Marek Zadina.

Překonat extraligový rekord může Dynamo v neděli, kdy v posledním zápase základní části přivítá v enteria areně České Budějovice.

Motor může stále pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinále. Aktuálně je v tabulce na pátém místě s 83 body, na čtvrtou pozici zajišťující čtvrtfinále ztrácí bod. Jihočeši navíc půjdou do posledního kola základní části ve skvělé formě, když zvítězili ve třech utkáních v řadě.

Poslední utkání základní části proti Motoru České Budějovice začíná v neděli 3. března v 16:30.

Informace k zápasu

Pohár Jaroslava Pouzara

Dynamo po utkání s Motorem převezme Pohár Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části Tipsport extraligy v sezoně 2023/24.

Doprava

Na základě aktuálních prodejů vstupenek je možné, že se v Pardubicích dočkáme maximální možné návštěvy. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek.

Vstup do haly

Brány enteria areny otevírají tradičně hodinu před úvodním buly, tedy v 15:30.