logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
29.02.2024
Redakce

PREVIEW: Poslední venkovní zápas základní části nás čeká v Třinci

Pardubičtí hokejisté pojedou s jistotou prvního místa v základní části a zisku poháru Jaroslava Pouzara k utkání 51. kola do Třince. Dynamo může přidat ještě jeden velký úspěch, s aktuálním počtem 117 bodů chybí bod k vyrovnání a dva k překonání historického bodového maxima v základní části! Zápas na ledě Třince začíná v pátek 1. března v 17:30.

Dynamo pokračuje v závěru základní části v dobrých výkonech a aktuálně má na kontě sedm vítězství v řadě. Díky výhře v úterním zápase s Karlovými Vary si Pardubice s předstihem zajistily vítězství v základní části Tipsport extraligy!

„Druhá a třetí třetina vypadala podle představ, měli jsme dobrý pohyb a dali jsme branky, které soupeře zlomily. Jsme rádi, že jsme ten zápas dovedli do vítězného konce a že jsme v tabulce potvrdili první místo,“ říkal po zápase s Energií trenér Marek Zadina.

Zápas s Karlovými Vary se nesl ve speciálním duchu, poprvé se uskutečnil Dynamický den. Hokejisté Dynama oblékli speciální dresy a diváci viděli zajímavý zápasový program.

„Ty dresy byly krásný, samozřejmě bez reklam jsou hezčí a možná by to mohlo být častěji,“ přál by si útočník Robert Kousal.


Také Třinec už má své konečné umístění po základní části jisté. Oceláři skončí na třetím místě a postoupí přímo do čtvrtfinále play off. Obhájci titulu měli před nedávnem velmi dobrou formu, když vyhráli 7 zápasů v řadě. V posledních dvou utkáních ovšem Třinec nebodoval, na ledě Českých Budějovic i Kladna prohrál shodně 2:5.

„Kvalitní mančaft jako my nechce prohrávat. A už vůbec ne takovým způsobem. Prohra přijít může, ale je důležité jak. Občas na ledě necháte všechno a prostě odejdete jako poražený, což se může stát. My jsme ale prostě nehráli dobře. Chybí nám lehkost, přímočarost, tlak do branky,“ říkal po nevydařeném dvojutkání kapitán Ocelářů Petr Vrána.

Vzájemné zápasy v této sezoně zatím jasně hovoří ve prospěch Pardubic. Dynamo zvítězilo ve všech třech dosavadních soubojích – na domácím ledě 4:3 v prodloužení a 5:3, ve Werk areně 5:1.

Dynamo má na svém kontě dvě kola před koncem 117 bodů a má tak šanci překonat historické maximum Liberce ze sezony 2015/16, které činí 118 bodů.

Zápas 51. kola Tipsport extraligy na ledě Třince začíná v pátek 1. března v 17:30, živě jej můžete sledovat na O2 TV Sport.