logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
27.09.2023
Redakce

PREVIEW: Nabitý týden pokračuje. Dynamo přivítá Plzeň

Druhý ze tří zápasu tohoto týdne se blíží! Už v pátek 29.9. se Dynamo představí opět na ledě domácí enteria areny, kde přivítá Plzeň i s expardubickým Ondřejem Matýsem v sestavě. Utkání dvou tradičních extraligových celků startuje v 18:00. Přijďte nás podpořit!

Dynamo se na další extraligový zápas naladilo nejlépe, jak mohlo. Z ledu ambiciózních Vítkovic si odvezlo tři body po vysoké výhře 7:3. V utkání se prosadily všechny čtyři útoky Dynama a produktivní byli také obránci. Už třetí asistenci v sezóně si připsal Martin Bučko. Dvě gólové nahrávky pak ve Vítkovicích zapsali David Musil a Peter Čerešňák. Premiéru v letošní extraligové sezóně pak zažil brankář Milan Klouček, který kryl 21 z celkových 24 střel soupeře.

Zápas však patřil hlavně Lukáši Radilovi, který sestřelil Vítkovice třemi góly, ke kterým přidal ještě jednu asistenci a zaslouženě byl vyhlášen hvězdou zápasu. „Dnes byl takový ten den, kdy prostě vystřelíte na bránu a víte, že to je gól. Budu se snažit, aby mi střelecká forma vydržela," říkal po zápase nejlepší střelec Dynama v letošní extraligové sezóně.


Nyní se Dynamo vrátí na domácí led, kde už v pátek 29.9. přivítá od 18:00 Plzeň.

Západočeši mají v ročníku 2023/2024 bilanci jedné výhry a tří porážek. Tu poslední si připsali na domácím ledě proti pražské Spartě, která dokázala ve vyrovnaném utkání přetlačit Plzeň a odvést si domů tři body za výhru 3:2.

Právě do Plzně zamířil před letošní sezónou z Dynama útočník Ondřej Matýs, který se hned v prvním utkání v dresu svého nového týmu gólově prosadil s přispěl tak k jediné dosavadní výhře Plzně v letošním ročníku extraligy. Odchovanec pardubického klubu poprvé v A týmu Dynama naskočil v sezóně 2018/2019, kdy vstřelil také první extraligovou branku. Celkově zapsal v nejvyšší české soutěži 84 startů, ve kterých získal 15 kanadských bodů. Dalších 32 bodů přidal ve 31 utkáních v dresu B týmu.


Informace k utkání

Utkání na ledě enteria areny startuje v 18:00. Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete do pátečních 12:00 ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 8 parkovacích míst.