logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
24.02.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo se pokusí proti Mladé Boleslavi překonat klubový rekord v počtu bodů v základní části

Dynamo porazilo v pátečním Východočeském derby Hradec Králové 3:2 v prodloužení, a tak vyrovnalo klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části Tipsport extraligy, který činí 111. V nedělním 49. kole budou mít svěřenci Marka Zadiny šanci toto číslo překonat, v cestě jim však bude stát motivovaná Mladá Boleslav. Úvodní buly je v 16:00.

Pardubice zároveň mohou stále pomýšlet na dorovnání či překonání extraligového rekordu, který v tuhle chvíli drží liberečtí Bílí tygři, jež v sezoně 2015/16 získali 118 bodů. Východočeši jsou přinejmenším na velmi dobré cestě. V minulém ročníku se zastavili na čísle 108, letos mají ještě čtyři zápasy k dobru a už vyšplhali na úroveň klubového rekordu. Dynamo navíc hraje ve skvělé formě, v roce 2024 prohrálo pouze ve třech případech a vyhrálo celkem šestnáctkrát. Momentálně je na vítězné vlně, která trvá už pět utkání.

Dobrému rozpoložení přispěje také veledůležitá výhra v pátečním derby proti Hradci Králové, v němž pardubičtí hokejisté dvakrát prohrávali, ale nejprve díky Lukáši Sedlákovi a následně díky Richardu Pánikovi se jim podařilo v obou případech srovnat. Kapitán týmu se prosadil také v prodloužení a zajistil tak čtvrtý skalp Mountfieldu v letošní sezoně.

„Důležitá výhra pro nás. Je vždy skvělé zvládnout tyhle těžké zápasy, kdy prohráváte, pak se dostanete zpátky a zase inkasujete… Super, že jsme to nezabalili, všichni kluci makali na sto procent. Když jsem od druhé třetiny viděl ze střídačky, jak hrajeme, bylo mi jasné, že zápas bude náš,“ hodnotil Sedlák týmový výkon proti Hradci. „Každé utkání, které se vám podaří rozhodnout, je dobré, ale především je důležitá ta předvedená hra, to, jak jsme se od druhé třetiny prezentovali a za to bych rád všem klukům poděkoval,“ dodal.

Ve slušné formě hraje od příchodu bývalého pardubického kouče Richarda Krále také právě Mladá Boleslav. Bruslaři si z posledních sedmi duelů odnesli pět vítězství a stále mají šanci na play off, ač na dvanácté Karlovy Vary ztrácejí sedm bodů. Je tedy zřejmé, že proti Dynamu budou před domácím publikem mimořádně motivovaní a pokusí se na Energii, jež jde do akce od 15:30 proti Českým Budějovicím, vyvinout tlak.

V pátek roznesli Středočeši poslední Kladno 5:0, nulu udrželi také minulou neděli proti Motoru v Budvar aréně, kde zvítězili 1:0. Rozhodujícím mužem byl v klání s Budějovicemi slovenský útočník a nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi Róbert Lantoši, který vsítil jedinou branku zápasu. Proti Rytířům se výborným výkonem prezentoval jeho krajan Pavol Skalický, autor jednoho gólu a dvou asistencí.

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme ten zápas zvládli a získali tu definitivu, kterou jsme chtěli mít. Důležité bylo, že se nám povedl vstup do utkání, kde jsme využili přesilovku. Pak nám tam ještě spadly další dva góly a to asi rozhodlo. Určilo to celý další ráz zápasu. Ve druhé třetině domácí si nějaké šance vytvořili, my jsme ale také měli přečíslení, kde jsme mohli skórovat. Myslím si ale, že jsme ten zápas měli víceméně pod kontrolou. A to i díky Růžovi, který zachytal velice dobře,“ komentoval střetnutí s Kladnem trenér Bruslařů Richard Král.

Pardubice neprohrály s Mladou Boleslaví už od září 2022. V posledním vzájemném utkání zvítězily 4:3 v prodloužení. Dokážou tuhle sérii prodloužit a zároveň tak překonat klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části extraligy? Zápas startuje v neděli 25. února v 16:00.