logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
22.02.2024
Redakce

PREVIEW: Čtvrté derby v sezóně!

Čtvrté východočeské derby v letošní sezóně je tu! Už v pátek 23. února se hráči Dynama postaví na domácím ledě Hradci Králové, proti kterému budou usilovat o čtvrtou letošní výhru nad největším rivalem! Zápas je naplánován na 18:00, předzápasový program však začíná už v 17:10!

V posledním zápase si hokejisté Dynama poradili s Karlovými Vary. Svěřenci Marka Zadiny na soupeře vlétli a od začátku diktovali tempo hry, z čehož vytěžili také první dva góly v utkání. Ty vstřelili Jan Mandát a Tomáš Dvořák. „My ty začátky chceme mít doma kvalitní a dostat soupeře pod tlak. To se nám poslední zápasy daří a těžíme z toho i gólově," říká v utkání dvougólový obránce Tomáš Dvořák.

Ve druhé třetině však přišel výpadek a Energie dokázala vyrovnat. Utkání na svoji stranu však Dynamo opět převrátilo ve třetí třetině, kdy třemi góly rozhodlo o výhře 5:2. „Dneska jsme si dokázali, že když ty věci budeme plnit, tak to funguje a musíme se toho držet dál. Výborné a hodně těžké tři body, výborný výkon Willdy, takže celkově spokojenost," hodnotil zápas asistent trenéra Vít Černohous.

Díky tříbodové výhře si navíc Dynamo zajistilo účast také v příštím ročníku hokejové Ligy mistrů!

Zajímavý milník si navíc zapsal Tomáš Zohorna, který v počtu extraligových zápasů odehraných za Dynamo dorovnal Tomáše Pácala (oba 556). V nejvyšší české soutěži nastoupilo za Pardubice do více zápasů pouze 7 hokejistů.

Nyní už se ale celé Pardubice soustředí na čtvrté východočeské derby v letošní sezóně. To je na programu už v pátek 23. února od 18:00. Hradec do něj bude vstupovat z osmého místa tabulky. Ve 47 zápasech nastřádal 69 bodů a na čtvrté místo, zaručující přímý postup do čtvrtfinále, momentálně ztrácí 7 bodů.

Dynamo ovládlo všechna tři dosavadní derby v letošní sezóně. Navážou pardubičtí hokejisté na výhry 4:2, 5:2 a 3:2?

Informace k zápasu

Předzápasový program startuje už v 17:10! Během něj se můžete těšit na představení speciálního dresu na Dynamický den, který se odehraje už 27. února. Dále budete moci soutěžit o produkty Vuch a mezi fanoušky také rozdělíme několik pardubických dresů. Přivítejte Dynamo už na rozbruslení a počkejte si také na jedno velké překvapení!

Utkání je dlouho dopředu vyprodané, permanentkáři však mohou svá místa uvolnit skrz aplikaci HC Dynamo. Případná možnost dostat se na derby tak stále existuje. Vstupenky můžete v takovém případě zakoupit on-line ZDE.

Doprava
Na základě aktuálních prodejů vstupenek je už nyní jisté, že se v Pardubicích dočkáme maximální možné návštěvy. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek.

Speciální opatření
Policií České republiky bylo utkání Dynama s Mountfieldem HK označeno jako rizikové. Klub se chce vyhnout případným komplikacím, které by mohly narušit poklidný průběh utkání. Při zápase tak budou probíhat bezpečnostní kontroly. Dále bude platit zákaz vnášení nápojů do hlediště. Pro sektor určený hostujícím fanouškům bude zřízen samostatný stánek s občerstvením. Je nutné dodržovat návštěvní řád enteria areny (naleznete ZDE).

Do haly ja zakázáno vnášet jakékoli zbraně, pyrotechniku apod. Používání pyrotechniky ve městě zakazuje městská vyhláška.

Hokejový klub Dynamo Pardubice upozorňuje, že na jižní tribunu (sektory 101, 115 a 216), která je určena pouze pro domácí fanoušky, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni příznivci hostujícího týmu. Objeví-li se ve výše uvedených sektorech fanoušek s klubovými symboly Mountfieldu HK, bude pořadatelskou službou vyveden z prostorů enteria areny bez možnosti návratu. Všechny další sektory kromě sektorů 101, 115, 201 a 216 jsou určeny k sezení. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v enteria areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.

Pro fanoušky hostujícího týmu bude zřízen separátní vstup a zároveň platí zákaz vnášení občerstvení do sektorů.

Vstup do haly

Brány enteria areny otevírají tradičně hodinu před úvodním buly, tedy v 17:00.