logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
20.02.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko doma vyzve Jihlavu

Základní část Chance ligy se blíží do konce. Dynamu B zbývají poslední dva domácí zápasy, ten první je na programu už ve středu 21. února. V Chrudimi přivítají hráči béčka od 18:00 osmou Jihlavu.

Dynamu B zbývá v letošní sezóně odehrát čtyři zápasy, z toho dva domácí. Přijít béčko podpořit na chrudimský Zimní stadion můžete už ve středu 21. února proti Jihlavě a následně 28. února proti Znojmu, které je momentálně na posledním místě tabulky a na třináctou Slavii a dvanácté Pardubice B nyní ztrácí pět bodů.

Pardubické béčko má za sebou dvě těsné porážky. V nové RT TORAX ARENĚ sahalo béčko alespoň po bodu, nakonec se však po prohře 3:4 s favorizovanou Porubou vracelo domů s prázdnou. Z hráčů Dynama se v zápase prosadili Lukáš Žálčík, Daniel Herčík a Daniel Rákos. Stejným výsledkem béčko následně podlehlo také Přerovu. Ten o osudu utkání v Chrudimi rozhodl ve třetí třetině, kdy převrátil skóre na svoji stranu a následně odskočil na rozdíl dvou branek. Porážce nezabránila ani snižující trefa Tomáše Kauta.

„Prohráli jsme s Přerovem v podstatě v jednom z klíčových utkáních sezony, kdy jsme mohli odskočit soupeřům, protože nám výsledky ostatních týmů nahrály. Bohužel jsme to nezvládli i přes to, že jsme celé utkání byli asi lepší a soupeři jsme dovolili pouze 15 střel. I tak oni dokázali dokázali do brány dopravit čtyři góly a my jsme dali góly dva, třetí až v power-play, takže se to hrozně těžko hodnotí, protože to je hodně podobný zápas jako jsme hráli v Přerově. Tam jsme byli taky jednoznačně lepší a vytvořili jsme příležitostí, ale bohužel byl soupeř produktivnější a efektivnější," říkal po posledním zápase béčka trenér Tomáš Jirků.

Dokáží se jeho svěřenci oklepat ze dvou porážek a dokáží bodovat v důležitém utkání proti Jihlavě? Zápas startuje na chrudimském Zimním stadionu už ve středu 21. února od 18:00.