logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
13.01.2024
Redakce

Nedávali jsme jim moc střeleckých příležitostí, říká po vítězství nad juniory Plzně obránce Jakub Koudelka

Juniorský tým Dynama předvedl kvalitní výkon v pohledném sobotním utkání s vedoucí Plzní a vyhrál 4:2. Východočeši se na Škodu na čele tabulky skupiny o účast v play off DHL extraligy dorostu bodově dotáhli i díky gólu obránce Jakuba Koudelky.

Pardubická dvacítka na začátku zápasu ubránila soupeřovu přesilovku a sama v té své udeřila. V osmé minutě se konkrétně prosadil Adrian Gromadzki. „Nastoupili jsme dobře hned do první třetiny, což je vždy výhoda,“ potvrzuje jeho spoluhráč Koudelka.

Zároveň dodává: „Docela jsme je tlačili a nedávali jsme jim moc střeleckých příležitostí. Celkově zápas probíhal tak, jak jsme očekávali.“ Přesto cesta k sedmému vítězství v řadě nebyla snadná. V 18. minutě totiž vyrovnal na 1:1 nejproduktivnější hráč soutěže Jakub Šiler.

Následně se odehrávala podle Koudelkova názoru klíčová pasáž hry. „Nejdůležitější část zápasu přišla asi po jejich prvním gólu. Bylo důležité se z toho hned vzpamatovat a pořád hrát to, co máme, a nepolevit.“ V závěru prostřední periody se svěřenci trenéra Jakuba Vence dočkali druhého gólu v početní výhodě, když brankáře překonal tvrdou ranou Tadeáš Kalužík.

Jenže v úvodu třetí části si Indiáni vytvořili tlak na pardubickém území a znovu dosáhli na vyrovnávací zásah. Průběžný stav 2:2 určila trefa Marka Soukupa. „Dost často máme špatné vstupy do druhých třetin, takže je v zápasech potřeba lepší koncentrace,“ říká Koudelka.

Domácí skutečně zlepšili soustředění a o chvíli později rozhodli o zisku tří bodů. Ve 44. minutě skóroval Tomáš Hebek a 49 sekund nato upravil na výsledných 4:2 golfovým úderem do pravého horního rohu brány právě devatenáctiletý Jakub Koudelka.

Podle defenzivního hráče, jenž v této sezoně zatím nasbíral 24 kanadských bodů, je přesto stále na čem pracovat. „Samozřejmě je ještě co zlepšovat směrem k play off. Obecně třeba musíme umět udržet vysoké tempo hry celých šedesát minut,“ uzavírá.