logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
24.02.2024
Redakce

Dzouvi před play off Enyaq Hockey League: Cítím, že je na nás obrovský tlak

Dynamu Eclot, esportovému týmu HC Dynama Pardubice, se podařilo potřetí v řadě ovládnout základní část Enyaq Hockey League ve hře NHL 24 a znovu se tak stalo bez ztráty jediného bodu. Teď se hráči chystají na play off, které odstartuje v pondělí 26. února od 16:00. I vyřazovací fázi dokázalo Dynamo v posledních třech sezónách vyhrát. Opora týmu Adam „Dzouvi“ Menšík proto cítí, že je na něj a jeho spoluhráče obrovský tlak, s nímž se budou muset do pondělních bojů vypořádat.

„Ze začátku jsem měl trochu strach po mé osobní prohře proti Hradci, ale nakonec se to obrátilo k dobrému. Myslím si, že nás to dobře nastartovalo a vyhráli jsme základní část,“ komentuje dosavadní průběh sezony Dzouvi.

Dynamo Eclot nebylo přemoženo už tři roky a jeden měsíc. Poslední prohra se datuje až do 7. ledna 2021, kdy nestačilo na třinecké Oceláře. „Řekl bych, že každý tým se proti nám hodně vyhecuje. Máme to z celé ligy úplně nejtěžší, protože nás chtějí všichni porazit a byl by to obrovský úspěch, kdyby se to někomu podařilo. Proto není jednoduché se na zápasy psychicky připravit. Cítím, že je na nás velký tlak,“ říká Menšík.

Nejblíže v tabulce byli Dynamu kladenští Rytíři, kteří získali 33 bodů z možných 39. Na třetím místě skončila Mladá Boleslav s 27 body. Velkým černým koněm play off mohou podle Dzouviho být ale také České Budějovice. „Největšími soupeři v play off bude podle mě Kladno a Budějovice,“ domnívá se.

Dynamo Eclot vstoupí do vyřazovací fáze v pondělí 26. února. Všechny zápasy můžete sledovat na Twitch kanále EsportHokej zde.