logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.08.2020
Redakce

Dynamo hraje poprvé doma! V poháru vyzve olomouckou Moru

První utkání na domácím ledě enteria areny v rámci Generali Česká Cupu je tady! Ve čtvrtek 6. srpna vyzvou svěřenci trenéra Milana Razýma Olomouc a pokusí se navázat na úvodní vítězství v Brně. Duel za přísných hygienických opatření odstartuje v 18:00.

Důležité info pro fanoušky: do areny jen s ochranou úst a nosu!

Enteria arena bude při zápase proti Olomouci rozdělená do pěti sektorů, z nichž každý bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Přecházení mezi sektory, setkávání se s návštěvníky z jiných sektorů či příchod jiným vchodem, než má návštěvník na vstupence určeno, není možné.

Počet míst pro vozíčkáře a držitele ZTP karet bude omezený. Diváci v sektoru na stání budou moci stát pouze na označených místech a dodržovat rozestupy od ostatních návštěvníků sektoru na stání. Na různých místech enteria areny budou rozmístěny dezinfekční prostředky. Pokud je to možné, důrazně doporučujeme platbu kartou.

Každý fanoušek musí mít uvnitř areny ochranu úst a nosu. Prosíme všechny návštěvníky o vzájemnou ohleduplnost a respektování pravidel. V případě nedodržování těchto nařízení a pokynů pořadatelské služby budou návštěvníci vykázáni.

Trenér Michal Mikeska: Změn v sestavě bude dost

Pardubické Dynamo vstoupilo do nového Generali Česká Cupu vítězně, když dokázalo fotbalovým výsledkem 2:0 přehrát Kometu Brno na jejím ledě. „Jsme velmi spokojeni s odvedeným výkonem, domácí jsme pustili k vyloženým šancím jen v úvodu, kde nás několikrát zachránil brankář Milan Klouček," chválil jmenovitě Michal Mikeska a pokračoval: „Po šťastné brance a pěkně sehrané přesilové hře jsme zbytek zápasu kontrolovali."

Dynamo tak dokázalo přivézt kompletní bodový zisk i bez elitní formace, která dostala prostor k odpočinku. Uvidí ji fanoušci v prvním domácím duelu? „Změn bude dostatek, protože zkoušíme různé složení formací, abychom měli připraveno více variant. V Brně odpočívala první pětka, takže předpokládáme, že nyní nastoupí," nalákal fanoušky asistent trenéra Pardubic.


Michal Mikeska si posteskl také nad atmosférou v brněnské hale, přístup fanoušků ale ocenil. „Atmosféra se samozřejmě nedá srovnat s běžným utkáním, ale diváci se snažili fandit a my jsme je za to chtěli odměnit kvalitní předvedenou hrou," přikývl.

Ztracený náskok znamenal porážku

Zatímco Dynamo úvodní utkání Generali Česká Cupu zvládlo na výbornou, když dokázalo v Brně vynulovat místní Kometu, Olomouc začala přípravné období domácí porážkou s hradeckým Mountfieldem. S Hanáky to ale v počátku nevypadalo zle, první třetinu vyhráli nejtěsnějším možným způsobem. Problém nastal až ve zbytku utkání, hradečtí hokejisté pěti brankami otočili skóre ve svůj prospěch.

„Dobře jsme začali, ale ve druhé třetině nás Hradec začal přehrávat. Je to škoda, ale byl to první zápas. Doufáme, že ty chyby ještě odstraníme. Ve čtvrtek jedeme do Pardubic, kde doufám, podáme lepší výkon," prohlásil odhodlaně pro klubový web olomoucký kouč Jan Tomajko.

Olomoucký kádr doznal po koronavirové pauze několika změn, mužstvo přišlo o zkušené opory. V týmu již nepokračuje Zbyněk Irgl, který další část své kariéry spojí s Vítkovicemi, skončili také obránci Jan Jaroměřský, Pavel Musil či útočníci Laš se Skladaným. Posily hledala Olomouc především v CHANCE lize, tým trenéra Tomajka okysličil příchod Jana Bambuly z Havířova, Tomáše Gřeše z Poruby a Jakuba Navrátila z Přerova, mužstvo bude sázet i na útočníka Lukáše Kucseru, který Hanou vyměnil za brněnskou Kometu.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice:
Brankáři: Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.
Obránci: Ondřej Vála, Jan Kolář, Rhett Holland, Martin Bučko, Jan Zdráhal, Juraj Mikuš, Michal Ivan, Stěpan Zacharčuk, Michal Hrádek, Jakub Nakládal.
Útočníci: Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Robert Kousal, Matej Paulovič, Patrik Poulíček, Jan Mandát, Denis Kusý, Matěj Blümel, Vladimír Svačina, Valentin Claireaux, Ondřej Machala, Matouš Kratochvil, Lukáš Anděl, Tomáš Zeman.

Aktuální kádr HC Olomouc:

Brankáři: Branislav Konrád, Jan Lukáš, Vojtěch Mokry, Marek Hasala.

Obránci: David Škůrek, Tomáš Dujsík, Martin Vyrůbalík, Jiří Ondrušek, Tomáš Černý, Tomáš Valenta, Jan Švrček, Šimon Groch, Matúš Hlaváč, Adam Rutar.

Útočníci: Jan Knotek, Lukáš Klimek, Vilém Burian, David Ostřížek, Jan Bambula, Tobiáš Handl, Jan Káňa, Vojtěch Tomeček, Rostislav Olesz, Petr Strapáč, Lukáš Nahodil, Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Jakub Navrátil, Joshua James Mácha.