logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
27.06.2023
Redakce

Druhý ročník Sportování s Dynamáčkem je u konce

Druhý ročník projektu Sportování s Dynamáčkem je u konce, ve středu 28. června proběhl závěrečný trénink a předání diplomů. Kurz byl zaměřen na rozvoj všeobecných pohybových dovedností nejmenších dětí a od září na něj navazuje Bruslení s Dynamáčkem, kde děti dělají první krůčky na ledě. „Druhý ročník byl úspěšný. Přinesl to, co měl, děti to bavilo“ říká šéftrenér základny Michal Křečan, který měl kurz na starosti.

Sportování s Dynamáčkem probíhalo od začátku května do konce června v prostorách enteria areny. Děti si během tréninků vyzkoušely několik všeobecných pohybových cvičení a užily si spoustu zábavy.

„Jednou týdně jsme se po celé dva měsíce potkávali s těmi nejmenšími dětmi. Využívali jsme prostory malé haly a tréninkového centra mládeže, kde jsme měli k dispozici velký prostor. Využívali jsme všechny možné pomůcky, hráli jsme všechny možné hry, pouštěli písničky, abychom děti zabavili. Myslím si, že to přineslo, co mělo, že to děti bavilo,“ říká šéftrenér základny Michal Křečan, který Sportování s Dynamáčkem vedl.

Ve středu 28. června proběhlo slavnostní zakončení Sportování s Dynamáčkem, kdy děti na posledním tréninku získaly diplom a tašku s drobnými dárky.

Účast na trénincích v průběhu celých dvou měsíců si trenéři pochvalují.

„Na Sportování s Dynamáčkem se přihlásilo přes 30 dětí a účast na trénincích byla téměř stoprocentní. Samozřejmě chodily omluvenky kvůli nemocem, některé děti měly nějaké školy v přírodě a podobně, ale celková účast na trénincích byla skvělá,“ říká Michal Křečan.

V září Dynamáček plynule přechází v kurz bruslení. Bruslení s Dynamáčkem se také letos těší velkému zájmu, v současnosti je přihlášených 100 dětí. Volná místa jsou stále k dispozici, veškeré informace o kurzu a přihlášku naleznete ZDE.

Vysoký počet přihlášek na Bruslení s Dynamáčkem ovlivnila podle Michala Křečana i prezentace základny v mateřských školách v Pardubicích, či úspěšná sezóna pardubického A týmu.

„Různě jsme nyní navštěvovali i některé školky v Pardubicích, kde jsme nejmenším dětem ukazovali výstroj, připravili jsme si pro ně překážkové dráhy, vyzkoušely si střelbu na branku. Dynamu se navíc daří, možná i proto je ten počet vyšší.“


V práci s dětmi má Michal Křečan jako trenér v organizaci Dynama už několikaletou praxi. Sám přiznává, že tato disciplína vůbec není jednoduchá.

„Nejtěžší je zaujmout pozornost dětí. Jednotlivá cvičení musí být pro děti lehce uchopitelná, musíme se dostat na jejich vlnu. Ale myslím si, že za tu dobu, co to děláme, se nám to daří a děti nás poslouchají. I paní učitelky ve školce nám říkaly, že nás děti poslouchají více než je,“ směje se trenér, který jako hráč také prošel mládeží Dynama.

Bruslení s Dynamáčkem je kurz bruslení, ve kterém se děti učí bruslit od prvních krůčků. V klubové struktuře potom většina absolventů kurzu pokračuje do nejmladších kategorií základny, kde začínají s hokejem jako takovým.

„Pro příští sezonu vznikla nová kategorie ročníku 2016, kam jsme pozvali všechny účastníky Bruslení s Dynamáčkem, kteří kurz navštěvovali po nějakou dobu dvou až tří let,“ upřesňuje Michal Křečan postup v hokejových začátcích.