logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
02.12.2023
Redakce

Doma se nám většinou daří, dáváme tady hodně gólů, říká po vítězném derby obránce dorostu Filip Křečan

Dorost odehrál v sobotu odpoledne třetí východočeské derby sezony. Souboj v malé hale enteria areny zvládl a vyhrál 4:1. Ve druhém zápase v řadě se gólově prosadil obránce Filip Křečan, jenž se trefil v závěru vydařené prostřední třetiny.

Svěřenci hlavního trenéra Vojtěcha Faltyse vedli od 17. minuty, kdy skóre otevřel úspěšnou dorážkou Václav Tvrdík. Jinak se ovšem v úvodní dvacetiminutovce jednalo o poměrně vyrovnaný hokej. Po přestávce byl rozdíl mezi výkony obou týmů ale znatelný. „Do druhé třetiny jsme nastoupili dobře a dali jsme během ní důležité góly,“ vzpomíná Křečan.

Jednu z branek vstřelil právě on, když navázal na zásah kapitána Tomáše Rolinka z poloviny zápasu. „Sjel jsem si do volného prostoru, kam mi přihrál Václav Joska. Z mezikruží se mi pak povedlo přesně zakončit,“ popisuje šestnáctiletý hokejista situaci z 38. minuty.

Navzdory nabytému náskoku 3:0 však ještě nebylo rozhodnuto. „Ve třetí třetině mi připadalo, že jsme byli trochu zbytečně stažení moc vzadu,“ říká Křečan. „Možná jsme částečně přestali hrát. Z toho se musíme ponaučit, aby se to příště nestalo. Navíc jsme dostali hloupý gól, když jsme neblokovali střelu. To se nesmí stávat,“ zmiňuje důvody zdramatizování klání. K tomu došlo především kvůli snížení Ondreje Páleníka, který tak připravil pardubického brankáře Davida Veřmiřovského o čisté konto.

Závěr si nicméně Dynamo pohlídalo a po kvalitním napadání královéhradecké rozehrávky potrestal chybu hostů v předposlední minutě Lukáš Korec. „Doma se nám většinou daří, dáváme tady hodně gólů. I když v utkání s Vítkovicemi se nám to úplně nepovedlo,“ vrací se Filip Křečan k úterní prohře 1:3. Hokejisté Pardubic vítězným derby ukončili krátkou sérii dvou porážek, protože ve čtvrtek je přehráli třinečtí Oceláři v poměru 2:1.

„V Třinci jsme podle mě hráli dobře, ale bohužel se nám tam nedařilo střílet góly,“ hodnotí předchozí duel autor jediné východočeské trefy. „Na konci jsme odvolali gólmana. Šlo o nahození od modré čáry, které brankář asi neviděl, takže propadlo až za něj. Za to jsem rád,“ vrací se Křečan krátce k jediné gólové, avšak v té chvíli již nic neřešící střele Dynama, jejímž byl autorem. Na poměry defenzivního hráče se může chlubit solidní produktivitou. Po 22 odehraných zápasech má aktuálně na svém kontě čtyři góly a deset asistencí.