12.09.2020
Redakce

˝Doma jsme silnější!˝ věří v otočení finále Denis Kusý

Pardubice nezvládly úvodní finálový duel Generali Česká Cupu a v zajímavém zápase prohrály na ledě Třince 0:3. Příčiny porážky a způsob, jak otočit dvojzápas na svou stranu, hledá před odvetou, která se bude hrát v sobotu od 15:30 v enteria areně, Denis Kusý.

Mladý pardubický útočník nastoupil ve třetím útoku tentokrát po boku Valentina Claireauxe a Ondřeje Machaly. „Michal Vondrka měl nějaké potíže, nemohl nastoupit, což je velká škoda, protože nám to už začalo klapat,“ zalitoval Denis Kusý. O tom, že se Michal Vondrka nezúčastní prvního finále, se hráči dozvěděli až těsně před zápasem. „Vzhledem k tomu, že Ondřeje Machalu znám už od dorostu, tak to pro mě nebyl problém. Horší to ale muselo být pro Valentina,“ zapřemýšlel třiadvacetiletý útočník.

Třinec si v turnaji zatím počíná velmi sebevědomě. Ve čtvrtfinále Oceláři rozdrtili Mountfield HK 7:1 a doma si výsledek dvojutkání pohlídali, když prohráli 2:3. Denis Kusý vidí ve hře Třince věci, které se v sezoně bude snažit praktikovat i Dynamo. „Třinec dlouhodobě hraje výborně, myslím si, že hrají podobný styl, kterým se budeme chtít prezentovat i my a asi všechny týmy ze špičky tabulky,“ pochválil Denis Kusý soupeře.

Sám pardubický odchovanec hýřil aktivitou a měl v zápase velkou příležitost, když si najel na přihrávku Valentina Claireauxa a snažil se tečí dostat puk za záda Jakuba Štěpánka: „To bylo ve druhé třetině, snažil jsem se rychle zakončit, protože už jsem byl velmi blízko a nechtěl jsem nic vymýšlet. Doufal jsem, že by puk mohl projít mezi nohama gólmana, což se bohužel nestalo,“ povzdechl si vlasatý šikula.

Dynamo v první třetině bylo lepším týmem a mělo velké šance. Jan Mandát jel dokonce trestné střílení, které neproměnil. Jeho pokus skončil na betonech brankáře. Ve druhé třetině Dynamo vypadlo z tempa a Třinec hrál aktivněji. „Prohráli jsme 3:0, což je škoda, protože v době, kdy to bylo ještě 0:0 a i 0:1, to nebylo špatné. Pak jsme ale úplně přestali hrát, co jsme měli, dělali jsme zbytečné chyby, díky kterým se Třinec dostal na koně a dokázal z toho dát branky,“ vysvětlil mladý talent.

Druhé utkání se bude hrát v sobotu od 15:30. Dynamo se bude snažit smazat tříbrankové manko a zvednout nad hlavu trofej pro vítěze Generali Česká Cupu. „My rozhodně nic nevzdáváme, i když je to o tři branky, pořád je to hratelný výsledek. Navíc hrajeme doma, kde jsme silnější, takže věřím, že to otočíme a zvládneme!“ odhodlaně promluvil Denis Kusý.

Jeho slova jsou tou nejlepší možnou pozvánkou na sobotní zápas!