17.09.2022
Redakce

Zlomí se to, budeme vyhrávat, věří junior Ondřej Chabada

Pardubičtí junioři v této sezóně odehráli už šest zápasů, zatím se jim podařilo ale vyhrát jen jednou a to na domácím ledě proti Jihlavě. Včera odehráli zápas na ledě pražské Sparty, kde prohráli v prodloužení 3:4 a dnes junioři jeli do Plzně, kde výsledek utkání dopadl stejně jako na Spartě. Dynamo si tak ze dvou venkovních zápasů odvezlo jen dva body. „Konečně začínáme dělat věci, které máme, ale musíme ještě na spoustě věcech zapracovat," hodnotí výkon týmu kapitán Chabada.

Junioři odehráli další zápas na ledě Plzně, kde jako první do vedení šlo Dynamo, ale o toto vedení přišlo a muselo ve třetí třetině dotahovat skóre. To se jim v posledních minutách zápasu podařilo. Utkání tak šlo do prodloužení, kde nakonec junioři prohráli. „Celkově byl zápas z naší strany poměrně dobrý. Rozhodla spousta neproměněných šancí a hlavně chyby v jednoduchých věcech. Nebýt nich, mohli bychom si bez problému odvézt 3 body. Ve třetí třetině jsme si nedůsledností v obranném pásmu nechali dát zbytečně dvě branky, ale naštěstí se nám podařilo to dotáhnout a získat alespoň bod," říká po zápase Ondřej Chabada.

V uplynulých dvou zápasech bylo hlavním problémem juniorů neproměňování šancí, říká i kapitán týmu. „Nejvíc nás trápí zakončení a to je podle mě přesně to, co rozhodlo o tom, že si vezeme pouze dva body a ne šest." Ondřej Chabada ale věří v obrat k lepšímu. „Věřím, že si vše sedne a od těchto zápasů se odrazíme a už to půjde všechno jenom nahoru, ale musíme dělat věci, které po nás trenéři chtějí a být důraznější v obranném pásmu a nebát se hrát na kotouči."

Příští zápas odehrají junioři v pátek na domácím ledě proti Vítkovicím. „Vítkovice budou jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži, takže nás nečeká nic lehkého. Něco nám k tomu řeknou ještě trenéři, podíváme se na nějaký chyby na videu. Celý týden všichni naplno odtrénujeme a věřím, že se nám podaří zvítězit," říká Chabada.

Foto: Ronald Hansel