13.10.2019
Redakce

Zlepšení je viditelné. Hrajeme zodpovědněji, chválí Hovorka

PLZEŇ - Slovenský útočník Marek Hovorka pomohl v utkání s Plzní držet naději na bodový zisk gólem a nahrávkou, kterými v prvním dějství rychle mazal dvoubrankové manko. Po utkání litoval především zbytečného čtvrtého gólu, který srazil Dynamo definitivně na lopatky.

Ještě osm minut před koncem svítil na kostce v Plzni nerozhodný stav 3:3. Pardubické Dynamo bylo blízko dalšího skalpu jednoho z favoritů na extraligový titul, nakonec ale odjelo ze západu Čech poraženo. „Rozhodl čtvrtý gól z ničeho, kdy jsme udělali chybu a zbytečně si nepokryli hráče," měl jasno slovenský forvard Hovorka. Přesto ale musel své spoluhráče pochválit: „Je na nás znát viditelné zlepšení, sáhli jsme si do svědomí a hrajeme více zodpovědněji. Neodehráli jsme špatný zápas."

Za důležité označil právě rychlé vyrovnání v první třetině, na kterém se velmi aktivně sám podílel. „Za stavu 0:2 jsme utekli hrobařovi z lopaty, domácí už se nadechovali k dalším šancím. Nakonec jsme vyrovnali a poté je už do stálého tlaku nepustili," chválil Marek Hovorka.

Další videa naleznete na klubovém YouTube kanálu.