01.06.2022
Redakce

Zklamání z vyřazení bylo velké, ale z chyb se můžeme poučit, věří Poulíček

Dynamo vedl na konci uplynulé sezony do play-off jako kapitán a nejen on věřil v lepší výsledek. Patrik Poulíček byl po konci ve čtvrtfinále hodně zklamaný. Nyní už se připravuje na novou sezonu a těší se, až se k týmu připojí nové posily. „Jsme rádi, že nám kluci přijdou pomoct a posílit tým,“ říká pardubický odchovanec.

V loňské sezoně jste vypadli ve čtvrtfinále play-off. Tým jste vedl jako kapitán, jak moc vyřazení bolelo?
Zklamaní jsme byli všichni, každého to mrzelo. Měli jsme vyšší cíle, chtěli jsme postoupit a projít v play-off dál, než se nám podařilo. Nebyli jsme schopní se v sérii více prosadit, vstřelit více gólů. Budějovice nám udělily lekci z produktivity, která nás stála vyřazení. Bohužel, sezona pro nás byla takhle krátká, ale ukázala nám mezery v našem výkonu a místa, kde se musíme zlepšit. Všechno zlé je pro něco dobré, musíme se z toho poučit a v další sezoně to napravit.

Po sezoně jste měli měsíc volna, jak jste si ho užil?
Užil jsem si dovolenou společně s manželkou a Filipem Kofferem s jeho přítelkyní. Až na pár menších karambolů, co nás potkaly, jsme si to užili.

Co se vám přihodilo?
Měli jsme problémy s cestováním na letišti a očkováním, nějaké covidové restrikce nás potkaly cestou. To nás trochu zbrzdilo a znervóznilo, ale nakonec všechno dopadlo dobře a dovolenou jsme si užili, bylo skvělé počasí. Podívali jsme se do další krajiny, takže to pro nás byl zážitek.

Těšil jste se ke konci dovolené na tréninkový režim?
Těšil jsem se. Mám rád nějaký rytmus a denní řád, takže pro mě to bylo až vysvobození po tom delším volnu, protože ve volných dnech se pak už trochu ztrácím. Člověk vypadne z tempa a já jsem trochu protivnější, když ležím. Už jsem se těšil zpátky do kolektivu a na pohyb.

Tým do příští sezony posílí několik výborných hokejistů, co na ně říkáte?
Po konci sezony jsme slýchávali nějaké ohlasy a zvěsti o posilování. Chvilkami to bylo až trochu neuvěřitelné, že by přišla tak zvučná jména. Vedení se to podařilo dotáhnout a my jsme rádi, že nám kluci přijdou pomoct, posílí tým a zvýší ambice na úspěch.