04.09.2021
Redakce

Zdráhal: Generálku jsme chtěli vyhrát a to se povedlo. Po zranění jsem připraven

Generálku před pátečním startem extraligy Dynamo bezpečně zvládlo, když porazilo prvoligové Vrchlabí vysoko 5:0. V poslední minutě první třetiny zvyšoval na 2:0 obránce Jan Zdráhal, pro kterého se jednalo už o třetí gól v přípravě. Co prozradil pardubický bek po vítězném utkání?

Letošní příprava je pro zkušeného obránce Jana Zdráhal velmi vydařená z gólového hlediska. Proti partnerskému klubu z Vrchlabí vstřelil už třetí gól a překonal tak brankový účet z předchozích dvou sezon. „Prostě jsem vystřelil a spadlo to tam, tak to vidím já. Asi štěstí,“ usmíval se po zápase třicetiletý Zdráhal.

Utkání odehrál v první formaci po boku Juraje Mikuše, se kterým mu to výborně šlapalo už v minulých sezonách. „Jo, velmi mně sedí. Odehráli jsme spolu skoro celé dvě sezony, když jsem nebyl zraněný. Dneska jsem si to s ním hodně užil,“ pochvaluje si souhru se slovenským spoluhráčem.

Proti Vrchlabí hrály Pardubice už loni, tehdy zvítězily 4:2. Cítí hráči v takových zápasech speciální motivaci navíc? „Já si myslím, že to byla motivace hlavně pro Vrchlabí, aby se hráči ukázali. My jsme chtěli vyhrát a to se povedlo,“ říká defenzivně laděný obránce.

Včera slavil narozeniny vrchlabský brankář Jakub Soukup, který v přípravě vypomáhal i Dynamu. Zápas mu nakonec ale asi pořádně zhořkl. „Nevím, jestli mu někdo před zápasem popřál, ale asi jsme mu narozeniny docela zkazili,“ směje se pardubický odchovanec.

Po zápase proti Spartě utrpěl pardubický obránce zranění, kvůli kterému nemohl s týmem odcestovat na turnaj do Švýcarska. Jak se připravoval? „Trávil jsem to tréninkově. Prvních pár dní jsem chodil do posilovny, a pak jsem to lehce zkoušel na ledě s juniorkou. Zatím to všechno drží, jak má být, takže doufám, že je to v pohodě a už mně dlouho nic nebude. Na páteční start extraligy jsem připraven,“ hlásí Jan Zdráhal. Po zranění se poprvé do přípravy dostal také útočník Robert Kousal, který Zdráhalovi přihrál na druhý gól a zranění nohy ho v zápase nelimitovalo. Na páteční úvodní utkání by měl být tedy také připraven.