04.05.2022
Redakce

Zažil jsem i horší začátky přípravy. Motivací je MS dvacítek, říká Urban

První tréninkové dávky v nové sezoně má za sebou také dvacetiletý útočník Tomáš Urban. Ten si uplynulou sezonu prodloužil účastí na srazu reprezentační dvacítky, ve které by se rád udržel i pro srpnový šampionát.

Jaký byl z vašeho pohledu úvod letní přípravy v Dynamu?
Řekl bych, že začátek přípravy byl celkem těžký. Po pauze, kterou jsem měl nebo jsme měli celkově, byl trénink celkem dlouhý, trval přes dvě hodiny a nebyl úplně jednoduchý. Ale myslím, že to bude ještě těžší.

Byla to pro vás nějaká změna oproti přípravám, které jste zažil v minulých letech?
Já jsem prošel přípravu v celkem hodně týmech a v porovnání si myslím, že v Pardubicích byl začátek celkem v pohodě. Zažil jsem i horší, kdy jsme šli rovnou běhat třeba nějakých patnáct kilometrů. Abychom spálili všechno, co jsme snědli, když jsme měli volno. Ale bylo to celkem v pohodě.

Máte za sebou první tréninky pod novým trenérem Radimem Rulíkem, jak proběhlo úvodní setkání?
Když jsme přišli na trénink na malou halu, tak jsme se jen představili. Nějak jednotlivě jsme se neseznamovali, jen jsme řekli jméno a šli jsme na trénink.

Co vše jste absolvovali při první tréninkové jednotce?
S panem Rulíkem jsme se na malé hale rozcvičili, rozválcovali a rozběhali. Poté jsme šli s kondičním trenérem Petrem Mockem nahoru do posilovny, měli jsme nějakou hoďku silového tréninku, spíše nějaké zapracování a na závěr jsme šli krátké intervalové běhy.

Máte letní přípravu v oblibě, nebo patříte ke skupině hráčů, kteří by raději byli jen na ledě?
Nevadí mi posilovna, do té chodím rád. Ale běhání není úplně můj šálek kávy, spíše tu posilovnu.

Po konci sezony v Dynamu jste odjel do Příbrami na reprezentační sraz národního týmu do dvaceti let, pauzu jste tak neměl až tak dlouhou...
Měl jsem volno nějakých deset dní, takže jsem si krátce odpočinul. Ještě bych si to o nějaký ten týden klidně prodloužil, ale také vám už potom chybí, když nejste v kolektivu a v partě s těmi kluky.

Jak jste trávil volno?
První tři dny jsem byl doma, poté jsme měli oslavu na chalupě. Trávil jsem čas s přítelkyní a jinak jsem odpočíval, nějaké procházky. Občas jsem chodil běhat, abych se také nějak udržoval v kondici.

Udržoval jste se v kondici i během volna?
První týden jsem vůbec nic nedělal, ale tři čtyři dny před začátkem jsem začal chodit do posilovny a běhat.

Jak byste se ohlédl za Turnajem čtyř v Příbrami, kde jste byl s bilancí 1+5 nejproduktivnějším českým hráčem?
Na turnaji jsme sice skončili až třetí, ale po zápase se Švédy jsme mohli skončit druzí, měli jsme dost smůlu. Po individuální stránce si myslím, že to byl hodně povedený turnaj. Takové příjemné zakončení sezoně, povedené po individuální a nepovedené po týmové.

Je pro vás motivací probojovat se na odložený juniorský šampionát, který proběhne v srpnu?
Určitě je to jedna z mých aktuálních motivací a doufám, že dostanu důvěru, vybojuji si to a budu moct jet.