05.09.2022
Redakce

Zatím bez výhry. Máme na čem pracovat, ujišťuje junior Vojtěch Tvrdík

Zatímco A tým Dynama na start nové extraligové sezony musí ještě pár dní počkat, junioři už svoji cestu zahájili víkendovými zápasy na ledě Litvínova a Karlových Varů. Ani jedno utkání ovšem nevyšlo podle jejich představ a z dalekého tripu se vrátili jen s jedním bodem za prohru v nájezdech. „S těmito zápasy nejsme spokojeni a máme na čem pracovat,“ říká upřímně v rozhovoru Vojtěch Tvrdík.

Přípravné období před sezonou bylo dlouhé a náročné, proto se hráči už nemohli dočkat až rapidně zúžená extraliga juniorů se čtrnácti účastníky začne. „Přípravné období bylo dlouhé, všichni jsme se nemohli dočkat až začne sezona. Od zúžení ligy si všichni slibujeme zkvalitnění soutěže, celá letošní sezóna je ve formátu extraligy, což je pro nás jedině dobře a věřím, že nás to lépe může připravit na dospělý hokej,“ říká obránce Vojtěch Tvrdík.

V prvním utkání v Litvínově mělo Dynamo na dosah vítězství, jenže čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby vyrovnal Hocelík a Verva uspěla i v následných nájezdech. „Deset vteřin do konce bylo vhazování v našem obranném pásmu, prohráli jsme buly, přišla střela od jejich obránce, byla tam nějaká teč, náš gólman nic neviděl, měl to těžké. Celkově jsme závěr třetí třetiny moc nezvládli, měli tam více šancí, trochu jsme si o to koledovali. Prodloužení bylo nahoru dolů, měli jsme tam pár tutovek, bohužel nám to tam nepadlo. Nájezdy zvládli oni,“ popsal pardubický bek hektický konec zápasu.

Ani druhý zápas s Karlovými Vary nebyl úspěšný. Východočeši dokonce dvakrát o gól vedli, jenže náskok ztratili hned na začátku třetí třetiny a vyrovnávací branku se vstřelit nepodařilo. V čem se musí tým do příštích zápasů zvednout? „Musíme zlepšit celkové nasazení a hrát celých 60 minut, s těmito zápasy rozhodně nejsme spokojeni a máme na čem pracovat. Příští týden máme další dva zápasy a věřím, že se z toho oklepeme a oba zápasy zvládneme,“ burcuje Tvrdík.