20.10.2019
Redakce

Zasloužili jsme si vyhrát, myslí si Kacetl. Rozhodl faktor Machovský

PARDUBICE - Ačkoli hokejisté Dynama podali v zápase se Spartou dobrý výkon, na tři body to nestačilo. „Myslím, že jsme Spartu přehrávali a zasloužili jsme si vyhrát,“ řekl svůj názor na vývoj utkání v pozápasovém rozhovoru Ondřej Kacetl.

V nedělním zápase byl jednou z hlavních postav týmu, ani výkon brankáře Dynama ale nepomohl Pardubicím k vítěznému konci. Přestože možností na změnu skóre měli Východočeši mnoho, jak ostatně potvrzuje sám Kacetl: „Měli jsme strašně moc šancí a většinu času jsme hráli u nich v pásmu.“ Proti byl ale muž v brance domácích, Matěj Machovský. Pokryl 35 pardubických střel a pro Pražany byl klíčem k úspěchu. „Myslím, že dva body získali hlavně díky brankáři Machovskému,“ ocenil svého kolegu Kacetl.

Vyrovnaný duel šel za stavu 1:1 do prodloužení, kde rozhodl bývalý pardubický útočník David Tomášek. Brankář Dynama potvrdil, že posila Sparty hrála také velmi dobrý zápas. „Je jasné, že se chtěl ukázat, s hráči v Pardubicích je kamarád a nějakou dobu u nás strávil…“

I přes prohru 1:2 v prodloužení nakonec bylo ve hře hostů vidět zlepšení, podle Kacetlových slov je ale důležité, aby tato tendence pokračovala. „Zatím to jde nahoru, kluci hrají dobrý obětavý hokej, pomáhají si navzájem, hlavně neuvěřitelně makají. Doufejme, že po špatném začátku se vše otočí,“ dodal na závěr rozhovoru zkušený gólman Pardubic.