17.07.2022
Dominik Dubovči

Začíná Letní hokejová škola s Dynamem! Co všechno čeká účastníky?

Už devátý ročník Letní hokejové školy Dynama Pardubice startuje v neděli 17. července v enteria areně. Ale nenechte se mýlit, mladé hokejisty během šesti dnů rozhodně nečekají jen obyčejné tréninky na ledě. „Sázíme hlavně na zábavu, aby si děti užily pestrý program, objevily nové schopnosti a naučily se užitečné dovednosti,“ říká šéftrenér pardubické mládeže Petr Hemský.

Na oblíbený letní kemp v Pardubicích se letos přihlásilo rekordních 123 dětí, nejvíce od roku 2014. Děti se sjely v podstatě z celé republiky, takže ve východních Čechách mohou potkat staré kamarády i seznámit se s novými.

V mladých hokejistech pak takové známosti můžou vydržet hodně dlouho, stejně jako samotné zážitky, které pro ně trenéři Dynama mají nachystané.

„Všichni dostanou tričko, dres, samolepky na přilbu a místo, diplom a hokejovou kartičku,“ vyjmenovává sekretář mládeže Patrik Moučka, co čeká účastníky po příjezdu.

Každý den pak děti stráví pohybem, ať už venku, nebo na sportovištích. „Dvě tréninkové jednotky denně, aquapark, lanové centrum, suchá příprava v tělocvičně, dovednosti na umělé ploše… Přejeme si, aby to děti bavilo a program byl co nejpestřejší, takže cílíme na herní obsah tréninků,“ říká Moučka.

Co víc si o prázdninách přát, mladí hokejisté si užijí srandu v partě a ještě se zlepší v mnoha ohledech.

„Zařazujeme do programu veškeré hokejové dovednosti, tak aby to bylo co nejpestřejší, ale zároveň zábavné. Víme, že týden je v hokejovém životě krátká doba, takže se snažíme přenést na děti hlavně ten zážitek,“ vysvětluje sekretář Moučka.

Děti se navíc potkají i přímo se svými vzory, v plánu jsou totiž také besedy s hráči pardubického A-týmu. Konkrétně s Filipem Kofferem, Ondřejem Rohlíkem, Milanem Kloučkem a Patrikem Poulíčkem.

Jak říká šéftrenér Hemský: „Hokejovou školu se snažíme udělat co nejpestřejší. Nejdůležitější částí týdne je samotný trénink na ledě, kde se snažíme zlepšovat hokejové dovednosti hráčů, ale stejně důležitou součástí školy jsou akce doprovodné – aquapark, zmrzlina, lanové centrum, besedy s hokejisty, hry v parku. Při těch si kluci užijí tu běžnou dětskou radost, která je základem pro učení nových věcí.“

Děti jsou navíc pod drobnohledem. „Každá ze čtyř skupin, které jsou rozděleny podle ročníku narození, má 6 trenérů (5 + 1 trenér brankářů) a máme 5 členů pedagogického dozoru a jednu zdravotní sestru,“ doplňuje Moučka na startu nového týdne, který bude plný zážitků nejen pro hráče, ale i trenéry…