10.07.2020
Redakce

Zacharčuk: Není mi 15 let. Vím, jak se správně připravit na sezonu

Urostlý obránce Stěpan Zacharčuk přibyl na naši soupisku letos v lednu. Důrazný bek vyztužil naši defenzivu a stal se jednou z klíčových postav závěru uplynulého ročníku Tipsport extraligy. Globální pandemie koronaviru ho nyní uvěznila doma v Rusku, kde se připravuje na novou sezonu v dresu HC Dynamo Pardubice.

Stěpan Zacharčuk v květnu podepsal nový roční kontrakt s Pardubicemi. Zkušený Rus nastoupil v dresu Dynama od loňského ledna, kdy přišel z celku KHL Neftěchimik Nižněkamsk, do 12 utkání. V nich získal šest bodů za branku a pět přihrávek.

„Vzal jsem to tenkrát jako velkou výzvu. Chtěl jsem se ukázat a pomoci týmu udržet extraligu, což se nám nakonec povedlo. Celý tým, manažeři, trenéři a zaměstnanci odvedli na konci sezóny skvělou práci,“ popsal závěr náročného ročníku Dynama Zacharčuk.

Na Pardubice podle svých slov nedá dopustit, město mu učarovalo. Také jej těší masivní podpora, kterou se klubu dostává od svých příznivců. Kvůli opatřením proti koronaviru se ale ještě nemohl zapojit do týmové přípravy, cvičí u sebe doma v Rusku.

„Už aby to všechno skončilo, všem přeji zdraví a trpělivost. Připravuji se podle obvyklého programu, není mi 15 let. Znám své tělo a organismus. Běhám, makám v posilovně a nedávno jsem začal s přípravou na ledě. V podstatě je vše jako obvykle,“ sdělil ruský hromotluk. Se svým mladším bratrem Ivanem, který patří do kádru Chanty-Mansijsk hrající nižší ruskou soutěž VHL, společně netrénují.

Změny v hokejovém Dynamu prý sice na dálku sleduje, moc je ale neřeší. Kontakt udržuje s Janem Kolářem, se kterým si sdělují novinky. Pozitivně přijal příchod Jakuba Nakládala. „Je to skvělý obránce s mimořádnými zkušenostmi. Není divu, že hrál v nejlepších klubech KHL. Jsem velmi rád, že bude působit v našem klubu,“ prohlásil hráč se dvanácti odehranými sezonami v ruské nejvyšší soutěži.

A jeho ambice? Jen ty nejvyšší. „Cíl je vždy jediný – vyhrát ligu. Všichni na tom musíme pracovat!“ burcuje na dálku své spoluhráče.